Positivt forslag om å endre NAV-regler for permitterte

Terje Valskår, nestleder og leder av tariffavdelingen i Industri Energi.
Terje Valskår, nestleder og leder av tariffavdelingen i Industri Energi.

fredag 29. januar 2016

Regjeringen vil la permitterte få studere uten at de mister retten til å få dagpenger fra NAV. Nestleder Terje Valskår i Industri Energi mener det er et godt forslag i en vanskelig tid.

De nye reglene skal etter planen gjelde frafør sommeren, skriver NRK,som har snakket med arbeidsminister Anniken Hauglie (H).

– Det er positivt at regjeringen vil legge til rette for at de som er i en vanskelig situasjon og er permittert, kan fullføre studier eller ta videre studier uten at de da mister retten til dagpenger, mener Valskår, som er leder for tariffavdelingen i Industri Energi.

Nestlederen mener tiltaket blant annet vil fungere godt for mange permitterte arbeidere i oljeindustrien.

– Et annet positivt grep som regjeringen bør ta, er å utvide permitteringslengden fra 30 til 52 uker. På den måten kan vi sikre arbeidsplasser og beholde fagkunnskapen, forteller Valskår.

Les mer om hvorfor det er viktig å utvide permitteringsperioden her.

Jan Godfrey, leder i Studentutvalget iIndustri Energi, ønsker også regjeringens forslag velkommen.

– Det er utrolig viktig at mennesker som har mistet jobben, ikke blir straffet økonomisk for å oppretteholde eller utvikle sin kompetanse når det er nedgangstider. De og deres kompetanse kommer til å være nødvendig i framtiden også, utdyperhan.