Kom på valgkampens viktigste oljeindustridebatt

Forbundsleder i Industri Energi, Frode Alfheim, stiller til debatt om oljeindustrien.
Forbundsleder i Industri Energi, Frode Alfheim, stiller til debatt om oljeindustrien.

mandag 4. september 2017

Industri Energi, Norsk olje og gass og Norsk Industri utfordrer politikerne: Vil de legge til rette for en aktiv olje- og gassnæring i framtiden? Kom på valgkampens viktigste oljeindustridebatt i Stavanger torsdag 7. september klokken 19:00.

Stortingsvalget nærmer seg, og det diskuteres om Norge skal satse videre på olje og gass. Men har vi råd til å la være å bruke landets naturressurser?

For å fronte hvor viktig våre naturressurser er for arbeidsplasser, globalt klima og verdiskaping arrangerer vi debatter i Harstad, Oslo og Stavanger.

Forbundsleder i Industri Energi, Frode Alfheim, er vert for debatten i Stavanger torsdag 7. september.

Deltakere:

– Frode Alfheim, forbundsleder i Industri Energi – Terje Søviknes, olje- og energiminister, FrP – Hadia Tajik, førstekandidat for Rogaland Ap – Tina Bru, energipolitisk talsperson i Høyre – Audun Herning, partisekretær i SV – Geir Toskedal, andrekandidat for Rogaland KrF – Kjartan Alexander Lunde, leder i Rogaland Venstre – Anna Kvam, førstekandidat for Rogaland MDG – Arne Bergsvåg, tredjekandidat for Rogaland Sp

Ordstyrer: Erik Wold

Sted: Stavangeren, Vaisenhusgata 37 (kart)

Arrangementet starter 19:00 og er åpent for alle.

Fem felles krav

Industri Energi, Norsk olje og gass og Norsk industri stiller med fem krav til politikerne:

– Vi skal ta naturressursene i bruk til å skape arbeidsplasser og velferd. Petroleumsindustrien trenger tilgang til nye leteareal.

– Norsk industri skal være teknologisk verdensledende. Vi må utvikle et program for teknologioverføring fra petroleumsindustrien.

– Vi skal redusere utslippene fra petroleumsindustrien. Vi må utvikle et program for lavutslippsteknologi for olje- og gassektoren.

– Vi må ha tilgang på kompetent arbeidskraft. Vi trenger en helhetlig næringsrettet utdanningsplan som gir industrien tilgang på kompetent arbeidskraft.

– Norsk sokkel må være attraktiv. Vi trenger stabile og forutsigbare skatteregler som gir petroleumsselskapene trygghet til å investere i norske arbeidsplasser.