NR Forum støtter oljeservicestreiken

lørdag 1. oktober 2016

Styret i NR Forum drøftet 30. september streiken innen oljeservice. Styret er enig om å støtte streiken fullt ut og sier det er uholdbart at Norges Rederiforbund (NR) tar parti med Norsk olje og gass.

I et informasjonsskriv til de lokale klubbene i NR Forum, skriver styret i NR Forum:

Vi oppfordrer alle parter til å jobbe for en snarlig slutt på konflikten, da den også har negative konsekvenser for vår næring. Vi er bekymret for at noen av selskapene ikke klarer å stable seg på beina igjen hvis denne streiken drar ut i langdrag.

Det forgår nå en hektisk aktivitet i de fleste selskaper for å prøve å påvirke NOG gjennom bedriftene, Norges Rederiforbund og klubbene i de enkelte selskaper.

Norsk Rederiforbund sitter på nøkkelen til en løsning i konflikten. Norges Rederiforbund og Industri Energi har en parallell oljeserviceavtale til den som gjelder for Norsk olje og gass. En revisjon av denne med vellykket resultat vil bidra sterkt til en løsning på konflikten.

Det er derfor viktig for oss at partene setter seg ned ved forhandlingsbordet for å starte forhandlingen om oljeserviceavtalen mellom Norges Rederiforbund og Industri Energi. Vi er gjort oppmerksom på at Industri Energi har krevd forhandlinger, men ikke fått positivt svar fra Norsk Rederiforbund.

Styret i NR forum oppfordrer på det aller sterkeste til å presse egne bedrifter til å få Norges Rederiforbund til å forhandle med Industri Energi. Det er uholdbart at NR tar parti med Norsk olje og gass foran egne medlemmer.

Styret i NR Forum oppfordrer alle til å sende støtteerklæringer til streik@industrienergi.no.

Robert de Vries, leder NR Forum