LO-kongressen 2017: LO ønsker økonomisk vekst over hele Norge

Gerd Kristiansen under åpningstalen på LO-kongressen mandag.
Gerd Kristiansen under åpningstalen på LO-kongressen mandag.

mandag 8. mai 2017

Landet går ikke framover så lenge den styrende politikken ikke forandrer seg. Fellesskapet må settes først, mener LO-leder Gerd Kristiansen.

Under sin åpningstale på LO-kongressen legger Gerd Kristiansen ingen fingre i mellom. Hun er luta lei det meste av dagens politikk, enten det handler om håndteringen rundt skatt, arbeidsledighet eller ønsket om midlertidige jobber. Kristiansen er krystallklar på at vi må kjempe alt vi kan mot at det utrygge arbeidslivet skal få feste seg i Norge.

– Hjelpes mæ! Norske økonomer er helt tydelige på at vi kan skape titusenvis av arbeidsplasser om vi prioriterer tiltak og aktivitet framfor å stue bort penger hos Stein Erik Hagen. Dette vet regjeringen. Dette er politikken deres. Det er det motsatte av fellesskap. Det motsatte av landet trenger, sier den avtroppende LO-lederen.

– Jeg vet at det ergrer titusener av tillitsvalgte som møter unge mennesker som så gjerne vil jobbe, men som ikke slipper til. Som står og ser på at kollegaen må pakke ut av skapet på jobb for å gå hjem og fortelle familien at det er slutt på pengene. Som ser at utryggheten øker i norsk arbeidsliv, fortsetter hun.

Utvidelse av LO

Etter fire år ved roret vil Kristiansen gå av som leder av LO denne uka. Hun ser utvidingen av LO som en av sine største seire. Fire nye forbund (Norske Dramatikernes Forbund, Norsk Flygerforbund, Kabinansattes forbund og Norsk Sjøoffisersforbund) har meldt seg inn de siste årene.

– Så hva kan vi tilby folkene som kommer til oss, som er hos oss eller vurderer å komme til oss? Jo, vi kan tilby en fagbevegelse som er blant de best organiserte i verden. Lokalt, regionalt og nasjonalt. Vi kan tilby dem muligheten til å forme sin egen hverdag både i jobb og privatliv. Vi kan tilby et fellesskap som er sterkere enn summen av alle medlemmer. Et fellesskap som jobber for at livet skal ha en god balanse. Arbeid med ei lønn å leve av og tid til dem du bryr deg om, sier Kristiansen.

Prioriterte saker på LO-kongressen for Industri Energi

LO-kongressen varer fra 8.-12.mai. Industri Energi har 19 delegater på kongressen som skal være med og stemme over LOs politikk de neste fire årene. Vi kjemper med nebb og klør for våre kjernesaker! Blant de mange forslagene er disse sakene viktigst for Industri Energi under kongressen:

  • Konsekvensutredning av LoVeSe
  • Flerbruksfartøy
  • Industripolitikk, land
  • CO2-kompensasjon
  • Pensjon
  • EØS
  • NorthConnect-kabelen

For program og direkte videostrømming, se her.