Leif Sande leder arbeiderdelegasjon på ILO-møte om HMS-utfordringer i nord

Leder Leif Sande i Industri Energi på under ILO-møtet i Genève i Sveits.
Leder Leif Sande i Industri Energi på under ILO-møtet i Genève i Sveits.

torsdag 28. januar 2016

Forbundsleder Leif Sande i Industri Energi leder arbeidstaker-delegasjonen på et møte i regi av Den internasjonale arbeiderorganisasjonen ILO. Tema er HMS i olje- og gassindustrien som opererer i nordområdene og i arktiske strøk.

– Det er viktig å minne om at fagbevegelsen anser helse og sikkerhet som grunnleggende arbeidsrettigheter. De eneste med moralsk autoritet til å vurdere risiko er de som selv møter risikoen, påpekte Sande i sin tale.

Han understrekte også at arktiske og subarktiske strøk verken tilbyrde letteste eller billigste forholdene å jobbe under, og at operatører må innstille seg på å betale det det koster for å opprettholde standarden i olje- og gassbransjen også oppe i nord.

Møtet arrangeres fra 26. til 29. januar i Genève i Sveits. Tema for møtet er helse, miljø og sikkerhet (HMS)i olje- og gassbransjen som opererer i polare og subarktiske klimasoner på den nordlige halvkule.

Både delegasjoner fra arbeidstakerorganisasjoner, arbeidsgiverorganisasjoner og myndigheter deltar på møtet. Formålet erå utarbeide et dokument som kan brukes som veileder når det kommer til standarder forsikkerhet og helse knyttet til arbeidet i nord.

Les mer om møtet her.