– Jeg er stolt over at Glencore nikkelverk vant Kompetanseprisen på Agderkonferansen

Kompetanseprisen til Glencore Nikkelverk: Fra venstre: HR-direktør Agnethe Rieber-Mohn, administrerende direktør Øivind Stenstad og Cay Nordhaug, tillitsvalgt i Industri Energi.
Kompetanseprisen til Glencore Nikkelverk: Fra venstre: HR-direktør Agnethe Rieber-Mohn, administrerende direktør Øivind Stenstad og Cay Nordhaug, tillitsvalgt i Industri Energi.

onsdag 25. januar 2017

– Det var utrolig gøy at Glencore nikkelverk vant kompetanseprisen på Agderkonferansen 24.januar i Kristiansand, sier tillitsvalgt for Industri Energi, Cay Nordhaug.

 

– Å få være med og ta i mot prisen på vegne av de 550 ansatte var et stort øyeblikk, og man føler seg unektelig litt stolt, sier han.

Arrangører var blant annet NHO Agder og LO. Glencore Nikkelverk var nominert til prisen sammen med Benteler Automotive Farsund, Nymo og Hennig-Olsen Is.

Kompetanseprisen deles ut årlig av organsisasjonenAgdering på Agderkonferansen, og skal

løfte fram eksempler på godt kompetansearbeid i regionen.

Satser på lærlinger

I Juryens begrunnelse for at Glencore nikkelverk vant Kompetanseprisen 2016, heter det blant annet:

«Glencore Nikkelverk har over tid gått fra å være en tradisjonell industriarbeidsplass til i dag å fremstå som en aktiv utdanningsbedrift. Bedriften er en av de største bidragsyterne innen yrkesfagutdanningen på Agder. I 2015 fikk bedriften NHO Agders hederspris for sin satsing på lærlinger og etter- og videreutdanning».

Nordhaug forteller at foreningen har vært svært aktive i dialogen med bedriften for å sørge for at det legges til rette for å ta inn lærlinger.

– I lønnsforhandlingene i 2014 satte vi som krav at bedriften skulle garantere for å ta inn lærlinger hvert år. Bedrifter med innleie av arbeidskraft ved nikkelverket skulle også ha et tilbud for lærlinger. Det fikk vi gjennomslag for. Glencore har også et tilbud om at man etter minimum fire år ved bedriften får tilbud om å ta fagbrev. Vi fyller vel opp en skoleklasse hvert år, sier han.

 

Miljø-ros

Juryen var også opptatt av å gi ros til Glencores satsing på miljø:

«Glencore bidrar gjennom strategisk ledelse og kompetanseutvikling til å nå visjonen om det grønne skiftet. Nikkelverket har nylig utviklet en prosess for kobberelektrolyse som setter en ny standard for energiforbruk, og vil bidra til CO2- reduksjon innen verdens kobber- og sinkproduksjon.»

– Det er klart at vi er nødt til å være i front her, og det har bedriften et veldig bevisst forhold til, sier Cay Nordhaug.

Juryen besto av: Helene Abusdal, organisasjonsdirektør i Fædrelandsvennen, Geir Burshaug, administrerende direktør i Sparebanken Sør, og Inger Holen, koordinator regionplan Agder 2020.

Foruten NHO Agder og LO, besto arrangørene av Vest og Aust Agder fylkeskommune, KS, Universitetet i Agder, Innovasjon Norge, og Næringsforeningen-Kristiansandregionen.