Industrimeldingen: Det må være attraktivt å investere i Norge

Nestleder Frode Alfheim i Industri Energi på møte om den kommende industrimeldingen
Nestleder Frode Alfheim i Industri Energi på møte om den kommende industrimeldingen

tirsdag 20. september 2016

Nestleder Frode Alfheim i Industri Energi etterlyste en langsiktig industripolitikk med gode og langsiktige rammevilkår for industrien under et møte om innspill til den kommende industrimeldingen.

– Det er ekstremt viktig å ha en langsiktig industripolitikk. Det må være attraktivt å investere i Norge, poengterte Alfheim.

Industri Energi var invitert til mandagens innspillsmøte i Mo industripark i Mo i Rana av næringsminister Monica Mæland. Industrimeldingen er varslet å komme i 2017.

Industri Energi og arbeidsgiverorganisasjonen Norsk Industri foreslo å få etablert en statlig lånegarantiordning som kan gjøre det lettere for industri å gjøre nyinvesteringer.

– Når det skal lages en industrimelding, er vi også opptatt av at vi samtidig har en god energipolitikk i bunnen. Vi må bruke vannkraften vår til industriproduksjon og ikke eksport til utlandet. Løsningen er ikke å eksportere kraft til utlandet for samtidig å importere de høye kraftprisene hjem til Norge. Jeg oppfattet at alle rundt bordet delte denne bekymringen, forteller Alfheim.

Det er også viktig for Industri Energi at ordningen med CO2-kompensasjon forlenges etter 2020, og at regjeringen jobber mot EU for å få lagt til rette for dette.

Fesil Rana og Glencore Manganese, hvor Industri Energi organiserer ansatte, deltok også på møtet. Statsråden kunne likevel ikke stille i møtet, men sendte en statssekretær i sitt sted.