Industri Energi utsetter boikotten av Bibby Offshore

søndag 24. juli 2016

Bibby Offshore har fått en rettslig kjennelse, en såkalt midlertidig forføyning, som forbyr Industri Energi å gå til boikott. -Vi må derfor utsette iverksettelsen av boikotten av Bibby Offshore, sier Osa-inspektør Harald Hereid i Industri Energi.

Industri Energi varslet 8. juli boikott av Bibby Offshore fordi selskapet nekter å inngå tariffavtale. Boikotten skulle iverksettes fra 25. juli, men blir nå utsatt i påvente av en avgjørelse i retten.

Områdeleder Ommund Stokka er sterkt uenig i kjennelsen og reagerer på at det norske rettsvesenet har gått god for arbeidsgivers argumenter, uten at Industri Energi har blitt gitt mulighet til å komme med motsvar. Han slår fast at denne kjennelsen vil bli rettslig forfulgt.

-Vi vil utsette boikotten av Bibby til det foreligger en rettslig kjennelse på at vår boikott er lovlig i henhold til boikottloven. Vi kommer aldri til å gi oss i kampen mot sosial dumping. Og vi skal alltid kjempe for at oljeserviceselskaper på norsk sokkel skal følge oljeserviceavtalen, sier Stokka.

Midlertidig forføyning er et begrep i sivilprosessen som betegner en midlertidig rettsavgjørelse som innebærer at den fysiske eller juridiske personen som avgjørelsen retter seg mot, er forpliktet til å unnlate, gjøre eller tåle noe i påvente av en mer omfattende rettssak om temaet.