Industri Energi klar for forbundsvist oppgjør

tirsdag 23. februar 2016

LO har vedtatt forbundsvist oppgjør. Leder Leif Sande i Industri Energi er mer enn klar for årets hovedoppgjør og varsler lønnskamp for vaskeriansatte.

Forbundsleder Leif Sande i Industri Energi
Forbundsleder Leif Sande i Industri Energi

– Med et forbundsvist oppgjør kan vi ta tak i spesifikke problemer på overenskomstene, som å gi den underbetalte vaskeri- og renseribransjen et lønnsløft, sier Sande.

På tirsdagens representantskapsmøte 23. februar i LO var pensjon ikke uventet et stort tema.

– Pensjon er viktig, men jeg har ingen tro på at vi klarer å løse alle utfordringer i dette oppgjøret her. Det som er viktig med årets oppgjør, er at vi kommer ett steg videre i denne store diskusjonen, sa Sande fra talerstolen.

Sande poengterte at pensjonene til både kvinner og mennstår under angrep. Han vil legge stor vekt på å forbedre tjenestepensjon og er spesielt opptatt av at det skal være pensjonsopptjening fra første krone. Videre mener forbundslederen det er viktig å sko seg til neste års mellomoppgjør, hvor Privat avtalefestet pensjon (AFP) skal evalueres.

– Det desiderte viktigste kravet i denne uttalelsen som vi skal vedta i dag, er at sekretariatet skal utforme reguleringsklausulen for neste år. Når vi skal inn i mellomoppgjøret i 2017og evaluere AFP vil ikke arbeidsgiverne være enig om at vi skal ha noe streikerett i tilknytning til det, påpeker Sande.

LOs representantskap vedtok enenstemmig tariffpolitisk uttalelse for tariffrevisjon 2016. Les den her.