Det haster med konsekvensutredning av Brevik

Nestleder Frode Alfheim i Industri Energi
Nestleder Frode Alfheim i Industri Energi

onsdag 14. desember 2016

Industri Energi ber om at arbeidet med konsekvensutredning av Brevik som mulig deponi for spesialavfall, starter snarest mulig.

–Det haster. Dersom et nytt deponi ikke er operativt før 2022, vil det føre til store økte kostnader for norsk industri samtidig som verdiskaping og arbeidsplasser vil gå tapt, sier nestleder Frode Alfheim i Industri Energi.

Forbundet er svært fornøyd med at klima- og miljøminister Vidar Helgesen har bestemt at det skal gjennomføres en konsekvensutredning av Brevik som mulig deponi for spesialavfall. En mulig lokasjon i Nesset Kommune i Møre og Romsdal skal også utredes.

Langaøya-deponiet vil være fullt i 2022. Da kan Norge i verste fall stå uten deponi for spesialavfall dersom en politisk beslutning ikke tas snarlig. Industri Energi har flere medlemsbedrifter i produsent- og avfallssektoren som er avhengige av at det etableres et nytt deponi for spesialavfall i god tid før dette.

Vi har medlemmer i hele verdikjeden fra produksjon av energi, metaller og produkter som er kritisk viktige for det norske samfunnet og eksportinntekter, men også som kan produsere avfall som i siste ledd ikke er gjenvinnbart eller trygt kan deponeres utenom på spesialavfallsdeponi.

Alfheim mener statsråden og regjeringen har vist styrke og tålmodighet i en vanskelig sak.

–Industri Energi vil, sammen med alle andre parter i samfunnet, nå få anledning til å vurdere en offentlig konsekvensutredning av saken, sier han.