Full støtte til ansatte på Ello og vaskeri- og renseriansatte

Leder Leif Sande i Industri Energi deltok på tariffkonferansen.
Leder Leif Sande i Industri Energi deltok på tariffkonferansen.

onsdag 9. mars 2016

Samarbeidskomiteene Kjemiske Bransjer og Møbel har enstemmig vedtatt støtteerklæringer til de ansatte ved nedleggingstruede Ello i Kristiansund og kampen de lavtlønnede ansatt i vaskerier og renserier kjemper for å få en rettferdig lønn.

Samarbeidskomiteene Kjemiske Bransjer og Møbel hadde tariffkonferanse på Gardermoen fra 7. til 9. mars. Følgende uttalelser ble vedtatt:

Full støtte til Ello-ansatte i Kristiansund

Samarbeidskomiteene Kjemiske Bransjer og Møbel som representerer 7098 medlemmer i 311 bedrifter, reagerer sterkt på Orkla sine planer om å flytte produksjonen fra Kristiansund til Sverige.

Bedriften ELLO har en over 100-årig industrihistorie og er en svært viktig arbeidsplass på Nordmøre. Bedriften går med overskudd. Vi krever at Orkla skal ta et samfunnsansvar. Orkla har som målsetting å bygge merkevarer. Da er det en dårlig løsning å flagge ut tradisjonsrike merkevarer fra Norge.

Samarbeidskomiteene som er samlet 7.-9. mars vil gi sin fulle støtte til de ansattes arbeid for å beholde arbeidsplassene i Kristiansund og vi støtter opp om de forslagene som de tillitsvalgte fremmer.

Les mer om de Ello-ansattes kamp for arbeidsplassene her.

Full støtte til vaskeri- og renseriansattes lavlønnskamp

Da regjeringen brukte tvungen lønnsnemnd mot streiken til vask- og renseriarbeiderne i 2014 etter kun 3 dagers streik, var det et bevis på viktigheten av jobben som yrkesgruppa utfører. Det var også et angrep på en rettferdig kamp for å løfte lavlønnsyrket. Sjelden har en streik fått større sympati og støtte, spesielt i forbundet, men også langt utover forbundets rekker.

Ved tariffoppgjøret i 2016 må forbundet fortsatt ha fokus på å løfte kvinne- og lavlønnsyrkene. Det er viktig å utarbeide en god strategi som kan bidra til et godt resultat.