FLT sitt forbundsstyre sier ja til sammenslåing. Ett skritt nærmere nytt storforbund i LO

Industri Energi og FLT sine planer om å starte et nytt storforbund sammen har tatt ett viktig skritt videre: FLT sitt forbundsstyre har enstemmig gjort positivt vedtak om sammenslåing. Det nye storforbundet vil fra oppstarten representere nærmere 80.000 medlemmer.

– Med 80.000 medlemmer og et stort potensial for vekst blir vi et av de største og sterkeste faglige fellesskapene i LO og i Norge, sier Frode Alfheim, forbundsleder i Industri Energi.

– Sammen vil vi på vegne av våre medlemmer få enda sterkere påvirkningskraft innen lønns- og arbeidsvilkår, tariffutvikling, fagligpolitiske saker og samfunnspolitisk gjennomslag. Det handler om medlemmenes arbeidshverdag og velferd for seg og sine, utdyper han.

Veien videre mot sammenslåing

I løpet av de nærmeste ukene vil også Industri Energi sitt forbundsstyre behandle sammenslåingsgrunnlaget. Deretter er det lagt opp til følgende prosess:

24. oktober. Industri Energi har ekstraordinært landsstyremøte som behandler sammenslåingsgrunnlaget og fatter vedtak om å kalle inn til ekstraordinært landsmøte.

15. november. Industri Energi har ekstraordinært landsmøte.

17.-18. november. FLT har ekstraordinært landsmøte.

11. desember. Begge forbund gjennomfører felles sammenslåingslandsmøte.