Enighet i meklingen om sokkelavtalene

Forbundssekretær Jørn Erik Bøe (t.v) og forbundsleder Leif Sande.
Forbundssekretær Jørn Erik Bøe (t.v) og forbundsleder Leif Sande.

lørdag 2. juli 2016

Industri Energi og Norsk olje og gass ble natt til lørdag enige om et resultat som innebærer opprykk og tillegg på rundt 15 000 kroner totalt.

Det blir derfor ingen streik blant Industri Energis medlemmer på sokkelen. Operatør-, boring- og forpleiningsavtalen omfatter cirka 4000 sokkelansatte.

– Løsningen er en god del lavere enn frontfagets ramme, men samtidig mye høyere enn det vi fikk på NR- området. Vi har valgt å si ja til det for å unngå en konflikt på sokkelen, kommenterer forbundsleder Leif Sande som har ledet forhandlingene for Industri Energi.

– Meklingen ble utfordrende da mekleren la frem et forslag til løsning under frontfagets ramme, som de to andre organisasjonene, Lederne og Safe aksepterte. Dette satte oss i en vanskelig situasjon, utdyper Sande.

Han er svært lite fornøyd med meklerens innsats.

– Vi hadde forventet at en mekler var mer lojal mot frontfagets rammer, sier Sande.

Oppgjøret består av et generelt tillegg på 12 218 kroner, i tillegg kommer opprykk av tårnarbeidere til lønnsgruppe B1. For operatøransatte som skal ha lokale lønnsforhandlinger er minstelønnsgarantien på kroner 9 100. Nattillegget og konferansetillegget økes med kroner 1, 50.

– For øvrig har vi blitt enige om å sette ned flere utvalg og Industri Energi har spesielt store forhåpninger til utvalget som skal lage en minimumsstandard for tillitsvalgtarbeid innenfor tariffområdene, sier Sande.

Motparten fikk ikke gjennomslag for noen av sine krav i løpet av meklingen.

Partene kom til enighet klokken 03.55 natt til lørdag 2. juli.

Kontaktpersoner: Forbundsleder Leif Sande, mobil: 901 10 701 Forbundssekretær Jørn Erik Bøe, mobil: 992 50 964

Møtebok operatør, boring- og forpleining 2016

Riksmeklerens forslag 2016

Forhandlingsutvalg OBF-avtalene 2016

Fra forbundet: Leif Sande Jørn Erik Bøe Christopher Birknes

Operatøravtalen: Lill- Heidi BakkerudStatoil Per LabråthenStatoil Per Steinar StamnesStatoil Geir NilsenStatoil Geir StensgårdbakkenConoco Phillips Rolf BolstadConoco Phillips Marius Eriksen Det Norske Oljeselskap Martha SkjævelandENI Thomas WaageBP Atle WadstensvikShell Roger HauglandWintershall

Forpleiningsavtalen: Leif Harald SalomonsenSodexo Remote Sites Per HolsteinESS Jan Åge OlsvikESS Herdis EideCoor Morten FlisterCoor

Borebedriftsavtalen: Tore HegerbergKCA Deutag Jan Inge OlsenKCA Deutag

Observatører: Frank GundersenTotal Oddvin AndreassenArcher AS