Elkem Solar gir 70 nye arbeidsplasser i Porsgrunn

RECs gamle lokaler på Herøya. Foto: Statsministerens kontor
RECs gamle lokaler på Herøya. Foto: Statsministerens kontor

fredag 19. februar 2016

Denne satsingen gir stor optimisme i landindustrien, jubler hovedtillitsvalgt Jarl Andreas Valand for Industri Energi i den nyopprettede Solarklubben.

– Vi er kjempefornøyde. Dette er noe bedriften har jobbet målrettet mot, og vi er også svær takknemlig over den økonomiske støtten som Enova har gitt, sier Valand.

Fredag ble det offentlig kjent at solcellegiganten Elkem Solar har besluttet å starte produksjon i RECs gamle fabrikk på Herøya. Dermed starter jakten på nye ansatte.Hans Ødegård, som varhovedtillitsvalgt i Industri Energi hosREC på Herøya, blir ikke overrasket om mange av de som nå skal ansettesjobbet i REC før.

– For man er avhengig av kompetanse, og da ville i hvert fall jeg begynt med dem som har kjørt fabrikken tidligere. De kan dette, og på slutten av REC-tiden var vi den beste fabrikken i verden – det var bare prisene som falt raskere enn vi klarte å kutte kostnader, sier Ødegård til NRK.

I april 2012 kom beskjeden om at REC skulle legge ned, og at flere hundre mistet jobben. Elkem Solar ser for seg at produksjonen i lokalene starter opp igjen rett etter sommeren.