Brev til utenriks- og forsvarskomiteen om kutt i støtte til Latin-Amerika

torsdag 12. november 2015

Regjeringen foreslår drastiske omlegginger i samarbeidet med Latin-Amerika. Dette går på tvers av regjeringens erklærte målsetning om å fremme menneskerettigheter og demokrati og bekjempe organisert kriminalitet og korrupsjon. Industri Energi ber sammen med en rekke organisasjoner at partiene på Stortinget reverser de foreslåtte kuttene og at Regjeringen omgjør vedtaket om avvikling av ambassaden i Guatemala.

Regjeringen foreslår drastiske kutt i bevilgningene til sivilsamfunnsorganisasjoner. Men sivilsamfunnet spiller en avgjørende rolle for å styrke demokratiet og avsløre korrupsjon, som for eksempel i Guatemala og Honduras det siste året. I tillegg foreslår regjeringen en tilnærmet eliminering av Regionbevilgningen for Latin-Amerika. Bare 30 millioner NOK står igjen, en nedgang på 79% sammenliknet med 2015.

I et brev til utenriks- og forsvarskomiteen ber Industri Energi sammen med en rekke organisasjoner at kuttene reverseres og at Regjeringen omgjør vedtaket om avvikling av ambassaden i Guatemala.

Les brevet vedlagt.