Hvis Statoil dropper redningshelikopter i Brønnøysund, vil det være en alvorlig svekkelse av beredskapen for Halten-Nordland

Frode Alfheim krever at Statoil stasjonerer SAR-helikopter i Brønnøysund.
Frode Alfheim krever at Statoil stasjonerer SAR-helikopter i Brønnøysund.

onsdag 21. oktober 2015

Industri Energi reagerer svært negativt på at Statoil har annonsert at de vil anbefale en løsning uten stasjonering av søk- og redningshelikopter i Brønnøysund.

– Vi er sterkt uenig med Statoil hvis de velger å ikke ha et søk- og redningshelikopter (SAR) stasjonert i Brønnøysund, sier Frode Alfheim, nestleder i Industri Energi.

Dette vil få alvorlige konsekvenser for områdeberedskapen.

-Vi er det største forbundet for offshoreansatte i Norge, og vi finner oss ikke i at en spiller Jeopardy med sikkerheten til våre medlemmer. Dette er en sak vi kommer til å ta til høyeste nivå sier Alfheim.

I strid med godkjenning

Statoil bekreftet nylig overfor Helgelendingen at selskapet ikke anbefaler stasjonering av søk- og redningshelikopter i Brønnøysund. Dette stikk i strid med Stortingets behandling av utbyggingen av Aasta Hansteen.

I stortingsproposisjonen står det klart at Statoil ønsker å styrke beredskapen for Halten Nordlandområdet ved å tilføre et ekstra beredskapsfartøy lokalisert i nordlig sektor og et ekstra SAR-helikopter lokalisert i Brønnøysund.

Les mer om Stortingets behandling av saken her.

Svært uklokt

Ved utbyggingen og drift av Aasta Hansteen kommer det til å være stor aktivitet i området. Frode Alfheim understreker at Statoils nye forslag vil innebære en alvorlig svekkelse av beredskapen for et større område.

-Forslaget Statoil nå kommer med er svært uklokt. Vi har hele tiden vært i tett dialog med våre tillitsvalgte, og sakens alvor gjør at forbundet nå kommer til å kjøre saken til høyeste nivå, sier Alfheim.

Han forsikrer at både departementet, Stortinget og Petroleumstilsynet i nær framtid vil bli gjort kjent med forbundets bekymringer for områdeberedskapen.