Pensjonstelefonen – gratis, uavhengig pensjonsrådgivning for medlemmer i Industri Energi

Lurer du på noe om pensjon? Industri Energi har opprettet en egen pensjonstelefon med uavhengige eksperter som du kan ringe til helt gratis hver torsdag fra 08.30 til 16.00.

Pensjon oppleves som et komplisert tema for mange. Det er mye å holde styr på, og ikke alltid like enkelt å vite hvilke valg man bør ta. Og enklere blir det ikke av at pensjonssystemet hele tiden er i forandring.

Da er det godt å vite at du som medlem i Industri Energi kan ringe og ta en prat med helt uavhengige eksperter. Eksempler på spørsmål du kan få hjelp til kan være:

  • Hvordan er det egentlig med AFP?
  • Bør jeg spare noe ekstra selv, og hvordan bør jeg spare?
  • Hva er egentlig IPS?
  • Hvordan kan jeg ha mest mulig kontrollen selv over hva jeg kommer til å få i pensjon – hvilke muligheter har jeg?
  • Hva består pensjonen min av, og hvordan fungerer de ulike delene?

Ring pensjonstelefonen: TLF 21 95 42 40

Hver torsdag fra kl 08:30 til 16:00.
Ha medlemsnummeret ditt klart før du ringer.

Et lavterskeltilbud. Det viktigste er å orientere seg og starte planleggingen

Spørsmålene kan være mange, og i mange tilfeller vet man kanskje ikke helt selv hva man lurer på, eller rettere sagt bør lure på. En god start for mange vil rett og slett være å spørre «Hva bør jeg tenke på?». Pensjonstelefonen vår er lavterskel. Ingen spørsmål er dumme eller for banale. Her er det bare å ringe.

Det som er sikkert, er at det er mange viktige valg man står overfor når det gjelder pensjon. Derfor gjelder det å være bevisst og ta ansvar, planlegge så godt man kan. Og jo før man begynner å orientere seg og planlegge, dess bedre. Man er aldri for ung til å tenke på pensjon!

Samarbeidspartnerne våre, Tredjepart AS, er eksperter på å hjelpe deg frem slik at dere sammen kan finne ut av hva du bør gjøre og eventuelt sjekke ut videre.

Er du tillitsvalgt og har medlemmer som lurer på pensjon, er også dette telefonen for deg.

Slik fungerer pensjonstelefonen

  • Pensjonstelefonen er gratis og for alle medlemmer og tillitsvalgte i Industri Energi, uansett alder eller medlemskategori.
  • Du kan ringe 21954240 hver torsdag fra klokken 08.30-16.00 og spørre om hva som helst som har med pensjon å gjøre. HUSK: Finn frem medlemsnummeret ditt før du ringer. Vet du ikke hva medlemsnummeret ditt er, kan du finne ut av det på Min side.
  • Det er satt av inntil 15 minutter til hver samtale.
  • Telefonen er betjent av pensjonseksperter i Tredjepart AS.
  • Tredjepart er uavhengige rådgivere. De har ingen bindinger til banker eller andre typer tilbydere.

Pensjonstelefonen er et supplement til den mer dyperegående pensjonsrådgivnings-ordningen forbundet har for medlemmer fra og med fylte 57 år, og det er ikke sikkert man får avklart alle spørsmål eller tatt kompliserte ting på telefonen. Men du får eksperter å snakke med, som jobber med dette hver dag, og som kan peke deg i riktig retning.