Viktig tildeling for å opprettholde aktiviteten på sokkelen

Johnny Håvik
Johnny Håvik

onsdag 14. desember 2016

Olje- og energidepartementet har startet prosessen med neste tildelingsrunde av modne områder av sokkelen (TFO 2017). – Disse tildelingene er viktige for å opprettholde aktivitet og produksjon på sokkelen, sier Johnny Håvik i Industri Energi.

Tildeling av nytt prospektivt leteareal er en bærebjelke i norsk petroleumspolitikk og et viktig verktøy i ressursforvaltningen.

–TFO-tildelingene skal bidra til å sikre god forvaltning av petroleumsressursene våre. Det vil bidra til aktivitet og verdiskaping på norsk sokkel, sier rådgiver i Industri Energi, Johnny Håvik.

Fra 2025 kommer produksjonen fra norsk sokkel til å stupe hvis vi ikke finner og setter i produksjon nye ressurser.

– Petroleumsnæringa er av enorm betydning både for å skape arbeidsplasser, og for å sikre inntektene til fellesskapet for framtida, sier Håvik.

Han minner om at petroleumsnæringen sysselsatte over 300 000 mennesker i 2015, og bidrar med én av fem kroner til fellesskapet vårt over statsbudsjettet.

TFO-rundene holdes årlig og omfatter modent areal på norsk sokkel. Områdene ligger nær planlagt og eksisterende infrastruktur og er velkjente etter flere år med letevirksomhet.

Årets forslag innebærer en betydelig utvidelse av TFO-området i Barentshavet.

– Det er spennende områder som åpnes både i Barentshavet og Norskehavet, nå har vi forventninger til stor interesse fra selskapene, sier Håvik.