Vi vurderer politisk streik for å få opp aktiviteten i oljeindustrien

torsdag 3. september 2015

Politisk streik for å få myndighetene og oljebransjen til å sette i gang med en kampanje for å plugge brønner, står på agendaen til vårt forbundsstyremøte tirsdag 8. september. Det finnes tusenvis av brønner som ikke er plugget. I en tid hvor mange er rammet av problemene i oljebransjen, vil plugging av brønner være en effektiv og enkel måte å skape aktivitet og sikre arbeidsplasser.

Kutt og vanskelige tider i oljebransjen krever at det tas grep for å sikre aktivitet og arbeidsplasser. Som Teknisk Ukeblad skriver kan det finnes over 3000 upluggde brønner etter boring på sokkelen, og det kan være jobb til 15 rigger i 40 år for å plugge alle brønnene.

På vårt forbundsstyre i neste uke vil det derfor bli vurdert politisk streik i form av en dagsmarkering, hvor de som er i jobb vil bli tatt ut i streik. Kravet er at myndighetene og bransjen iverksetter tiltak for plugging av brønner nå.

Les også en lengre sak på Sysla.no hvor forbundsleder Leif Sande intervjues om plugging av brønner og den mulige streiken.