Uakseptabelt press fra europeiske luftfartsmyndigheter

Henrik Fjeldsbø.
Henrik Fjeldsbø.

mandag 28. november 2016

TV2 har avdekket at Norge presses til å oppheve flyforbudet for Super Puma-helikoptre. – Fullstendig uakseptabelt. Vi krever at flyforbudet opprettholdes inntil havarikommisjonens konklusjoner er på plass, sier helikopterekspert Henrik Fjeldsbø i Industri Energi.

Det europeiske luftfartssikkerhetsbyrået (EASA) mener at nødvendige tiltak er iverksatt etter Turøy-ulykken og at flyforbudet for Super Puma-helikoptrene EC225 og AS332L2 kan oppheves.

TV2 har avslørt at overvåkingsorganet ESA, som påser at Norges avtaler med EU blir fulgt, krever at Norge opphever flyforbudet på linje med resten av EU.

Industri Energi kan ikke akseptere dette og krever at forbudet opprettholdes inntil havarikommisjonens konklusjoner foreligger og den bakenforliggende årsaken er kjent.

-Vi har svært liten tillit til måten EASA går fram i denne saken og krever at flyforbudet i Norge opprettholdes, sier Henrik Fjeldsbø.

EU jobber for tiden med å utforme et nytt felleseuropeisk regelverk for offshore helikoptervirksomhet (Hofo) som Industri Energi er kritisk til.

Fjeldsbø mener denne saken viser hvorfor det er viktig å fortsatt ha nasjonal kontroll med offshore helikoptervirksomheten.

Støtt oppropet «Nei til Hofo».