Tariffavtale på plass i Siem WIS

Forbundssekretær Kjell Bjarne Eide i Industri Energi (tv) og daglig leder i Siem WIS Geir Ove Nordheim signerte tariffavtalen.
Forbundssekretær Kjell Bjarne Eide i Industri Energi (tv) og daglig leder i Siem WIS Geir Ove Nordheim signerte tariffavtalen.

fredag 7. april 2017

Industri Energi inngikk torsdag tariffavtale med Siem WIS. – Tariffavtalen vil bidra til at de ansatte får ordnede forhold og forutsigbarhet i jobben, sier forbundssekretærene Kjell Bjarne Eide.

Etter gode, men krevende diskusjoner siden januar lyktes i går Industri Energi med å få på plass tariffavtale i oljeservicebedriften Siem WIS i Straume på Sotra.

Forbundssekretærene Kjell Bjarne Eide og Bjørn Erik Poppe Thorsen sier bedriftens økonomiske situasjon har gjort diskusjonene krevende, men de understreker at tonen alltid var god.

– Bedriftsledelsen har hele tiden vært imøtekommende og vist vilje til å få avtalen på plass, men siden bedriften er inne i en vanskelig økonomisk situasjon, uten kontrakter, har det til tider vært krevende samtaler, sier Eide.

Poppe Thorsen sier tariffavtalen vil gi de ansatte forutsigbarhet og ordnede forhold i jobben.

– Framover skal vi sørge for å få på plass alle lokalavtaler i henhold til tariffavtalen, inkludert disponibelplan i henholdt til OSA-avtalen, som de mangler i dag, utdyper Eide.