Streikebryteri

torsdag 22. september 2016

Under streiken får vi henvendelser fra medlemmer og andre som har spørsmål om streikebryteri. Hvis du er i tvil, kontakt streikekontoret på telefon 51 84 05 27.

Hvis arbeidstakere som ikke er i streik, blir pålagt å utføre det arbeidet som normalt utføres av de streikende, vil de med rette kunne motsette seg dette. Hvis de likevel utfører dette arbeidet, er det streikebryteri.

De arbeidstakere som ikke er omfattet av streiken skal fortsette sitt vanlige arbeid når hans kolleger går i streik. De er på ingen måte forpliktet til å utføre arbeid som normalt utføres av de som streiker. De er heller ikke forpliktet til å tilrettelegge forholdene for at andre skal kunne utføre arbeidet. En skal utføre sitt vanlige arbeid innen vanlig arbeidstid.

Det er derfor viktig å understreke to ting: 1. De som ikke er i streik, skal ikke utføre arbeid som ellers ville blitt utført av de streikende, og har rett til å reservere seg mot å utføre slikt arbeid

2. Er du i tvil om arbeidet du skal utføre er å anse som streikebryteri – ta snarest kontakt med streik@industrienergi.no eller ring streiketelefonen på 51 84 05 27.

Det kan få konsekvenser for den enkelte som under en streik blir streikebryter. Det er derfor viktig at slike spørsmål avklares så snart som mulig.