Stor pågang til konferanse for vaskeri- og renseriansatte

onsdag 20. mai 2015

5. – 7 juni arrangerer Industri Energi en storstilt konferanse på Gardermoen for ansatte i vaskeri og renseribransjen. – Vi er nå seks ganger flere påmeldte enn på sist konferanse. Det er enormt, sier leder for arbeidslivsavdelingen, Ommund Stokka.

Industri Energi har igangsatt en kampanje for økt organisering innen vaskeri og renseri. Målsettingen å heve lønnsnivået for ansatte i vaskeri og renseribedrifter.

Som et ledd i denne kampanjen arrangerer forbundet 5. til 7. junien egen konferanse for vask og renseriansatte, for å sette fokus på hvilke rettigheter og hvilken kraft som ligger i at flest mulig i bransjen er organisert, i forhold til lønn, rettigheter, innflytelse på arbeidsplassen, tillitsvalgte og verneombudets rolle. I tillegg til fokus på å opprette konsernutvalg.

Stor pågang

– Vi har opplevd en massiv bølge av påmeldinger til vår konferanse for de vaskeri og renseriansatte 5.-7. juni. Det mangler sidestykke i forbundets historie at så mange renseriansatte kommer på konferanse, og snart er hele 10 prosent av medlemmene på overenskomsten på konferanse. Vi er nå seks ganger flere påmeldte enn på sist konferanse. Det er enormt, sier Stokka.

 

– Dette vitner ikke bare om et genuint engasjement, men at folk vil noe i denne bransjen. Det viser at folk er modige, og villige til å ta kampen for gode lønns- og arbeidsvilkår i bransjen de jobber i. Jeg er utrolig stolt over å være i samme fagforening som disse medlemmene, sier han.

Meld deg på konferansen

– Det er fortsatt noen ledige plasser for etternølere, så det er bare å melde seg på for de som til nå har sittet på gjerdet, oppfordrer Stokka.

Les mer om konferansen og meld deg på her.