Statoil vil nedbemanne med nær 500 årsverk

Per Steinar Stamnes leder sokkelforeningen i Statoil.
Per Steinar Stamnes leder sokkelforeningen i Statoil.

torsdag 30. mars 2017

Statoils ledelse for undersøkelse og produksjon i Norge (UpN) har besluttet å redusere med 354 årsverk, i tillegg legges det opp til ytterligere reduksjon på til sammen 493 årsverk innen 2019. -Vi er selvsagt ikke fornøyd med beslutningen, men siste ord er ikke sagt, ifølge leder i sokkelforeningen i Statoil, Per Steinar Stamnes.

-Industri Energi Sokkel, Nito og Tekna har i prosessen klart å redusere bedriftens forslag til bemanningsreduksjonen med 39 årsverk og skjøvet 95 årsverk ut i tid. Jo lenger tid en går fremover – jo mer usikkerhet knyttes det til innmeldingene fra innretningene, skriver Per Steinar Stamnes, leder for Industri Energi Statoil Sokkel i en uttalelse.

Han forklarer at nedbemanningsprosessen har vært krevende. – Vi mener at vi ikke har fått gode nok svar til at vi kan støtte et forslag som bedriften alene har lagt på bordet, fortsetter han.

Industri Energi mener at bemanninga skal være rett i forhold til oppgavene. -Da må vi ha fakta om oppgavesettet og tidsbruk. I denne prosessen har vi ikke sett underlag som synliggjør nedbemanninga som er foreslått.

Det finnes ikke en eneste stilling å kutte i Statoils sokkelbemanning

For stor risiko

De tillitsvalgte på alle innretninger og arbeidslag har gjort en grundig gjennomgang av bedriften sitt forslag til ny dimensjonering.

-Vi mener at den fremlagte dokumentasjonen ikke tilsier at en kan redusere dagens bemanning, verken på fag eller innretning, skriver Stamnes.

Industri Energi Sokkel mener at de foreløpige konsekvenser og risikoer i forhold til den enkeltvise og de samlede antall endringer er for stor.

-Summen av alle HMS-konsekvenser og risikovurderinger tilsier en altfor stor risiko for at en kan støtte en så stor bemanningsreduksjon, skriver han.

Vil gi oss tid

-Industri Energis tillitsvalgte klarte å endre deler av forslaget til bedriften. Både med at bedriftens opprinnelige forslag ble nedjustert, men ikke minst forskjøvet ut i tid. Det vil gi oss mer tid til å utfordre fremtidig bemanning. Det opprinnelige forslaget ville vært katastrofalt, skriver lederen for sokkelforeningen i uttalelsen.

-Vi er ikke fornøyd med beslutningen, men siste ord er ikke sagt, skriver Stamnes.