Positivt at Ptil følger nøye med på Goliat

Ptil har gitt Eni varsel om pålegg for styringen på Goliat-feltet i Barentshavet. Foto: Eni
Ptil har gitt Eni varsel om pålegg for styringen på Goliat-feltet i Barentshavet. Foto: Eni

fredag 13. januar 2017

Ptil har gitt operatørselskapet Eni Norge varsel om pålegg for å sikre forsvarlig ferdigstillelse og drift på Goliat. – Positivt at tilsynet følger aktivt opp, slik vi har krevd, sier nestleder Frode Alfheim i Industri Energi.

Petroleumstilsynet (Ptil) er bekymret for Enis styring av virksomheten på Goliat-feltet og har gitt selskapet varsel om pålegg om å revurdere gjeldende planer, prioritering og bruk av ressurser for å sikre forsvarlig ferdigstillelse og drift på Goliat.

Varselet bygger både på enkeltfunn og en samlet vurdering av situasjonen.

Nestleder i Industri Energi, Frode Alfheim, er fornøyd med at Ptil gjør som det varslet i fjor høst og kjører nøye tilsyn med Goliat-feltet.

– Vi har krevd mer aktivt tilsyn, også på Goliat, og er fornøyd med Ptil gjør nettopp det, sier Alfheim.

Han forventer at operatørselskapet Eni følger opp i samarbeid med tillitsvalgte og verneapparat i selskapet.

– Det er nødvendig at bedriften følger de initiativ som er tatt for å bedre samarbeidet mellom bedrift og de ansattes representanter. Løsningen på utfordringene på Goliat ligger her, sier Alfheim.

Klubbleder i Eni Norge, Martha Skjæveland, er for tiden i Hammerfest for å se til risikostyringen med Goliat-feltet. Hun sier samarbeidet i organisasjonen er mye bedre nå, enn den var tidligere.

– Vi ansattrepresentanter blir involvert betydelig mer nå og samarbeidet med ledelsen er mye bedre. Vi har fortsatt en vei å gå med å innarbeide arbeidstakermedvirkning i organisasjonen, men ledelsen er opptatt av å få det til, sier Skjæveland.