Petroleumstilsynet må ta sterkere grep om sikkerheten

Håkon Bjerkeli forventer at Petroleumstilsynet nå tar kraftigere grep om sikkerheten.
Håkon Bjerkeli forventer at Petroleumstilsynet nå tar kraftigere grep om sikkerheten.

torsdag 1. september 2016

Industri Energi har den senere tid uttrykt alvorlig bekymring om sikkerheten offshore, spesielt på Goliat-feltet i Barentshavet. –Vi forventer at Petroleumstilsynet tar sterkere grep om sikkerheten enn det har gjort til nå, sier forbundssekretær Håkon Aasen Bjerkeli i Industri Energi.

Etter den siste tidens massive medieoppslag rundt oljeselskapet Eni og driften av Goliat-plattformen har arbeidsminister Anniken Hauglie innkalt Petroleumstilsynets direktør Anne Myhrvold til samtaler om sikkerheten på sokkelen.

Hauglie uttaler til Sysla at hun vil diskutere om det er behov for å gjennomføre tilsyn på en annen måte og om det er behov for et annet regelverk.

-Det er på høy tid. Vi stilte spørsmålstegn ved tilsynets håndtering av hendelsene på Goliat allerede i vår, sier forbundssekretær Håkon Aasen Bjerkeli i Industri Energi.

I juni uttalte forbundet at det må stille spørsmål om pålegg fra myndighetene blir fulgt opp slik de burde, og om Petroleumstilsynet har for stor tillit til egen autoritet.

-Tilsynet forventer at pålegg og forbedringsforslag automatisk blir fulgt opp, men erfaringen burde fortelle dem at så ikke er tilfelle, sier Bjerkeli.

-Nå er vi spent på utfallet av samtalene mellom departement og tilsyn, og ser fram til å bli involvert i gjennomgangen av problemstillingene i de fora hvor de ansatte også er representert, sier Bjerkeli.

Han forventer at Goliat ikke startes opp før alle parter er helt omforent om at sikkerheten er ivaretatt. -Vi er ikke tjent med et Petroleumstilsyn som har svekket tillit, sier han.