Petroleumstilsynet er i ferd med å våkne

mandag 12. desember 2016

– Sterkere ordbruk og flere varslede tilsyn indikerer forhåpentligvis en kursendring fra Petroleumstilsynet (Ptil), sier forbundssekretærene Håkon Aasen Bjerkeli og Jørn Erik Bøe i Industri Energi.

Gjennom sommeren og høsten har Industri Energi ved flere anledninger sett seg nødt til å stille spørsmålstegn ved Petroleumstilsynets evne til å fylle rollen som tilsynsmyndighet på sokkelen. -Mye tyder på at tilsynet nå er i ferd med å våkne. Det er positivt, sier Håkon Aasen Bjerkeli.

Han viser til at den pålagte produksjonsstansen på Goliat i høst kanskje var det første tegnet på et mer aktivt tilsyn.

– Nå venter vi i spenning på resultatet av det gjennomførte tilsynet med arbeidsmiljø og arbeidstakermedvirkning i ENI som er operatør på Goliat. Avvikslista har vært lang og nå melder bekymringene seg for om Eni ikke har tatt de nødvendige grepene. Industri Energi regner med at tilsynet adresserer dette når det skal gjennomføres tilsyn av ENIs risikostyring, sier han.

– Industri Energi er også fornøyd med Petroleumstilsynets sterke ordbruk etter tilsynet på Statoils Heimdal-plattform tidligere i høst, sier Jørn Erik Bøe.

Petroleumstilsynet har dessuten besluttet å gjennomføre tilsyn med arbeidsforholdene for ansatte i forpleiningstjenesten offshore. -Vi håper at dette er troverdig signal om at vi vil se et mer potent Petroleumstilsyn enn vi har sett i de siste årene, sier Bøe.