Overleverte plan for ny utbygging på LOs olje- og gasskonferanse

Statoil overleverte utbyggingsplanen for Trestakk på LOs olje- og gasskonferanse.
Statoil overleverte utbyggingsplanen for Trestakk på LOs olje- og gasskonferanse.

tirsdag 1. november 2016

Statoil benyttet LOs olje- og gasskonferanse i Bodø til å overlevere plan for utbygging og drift av Trestakk-feltet. -Vi er veldig fornøyd med at vi får en ny investering på norsk sokkel, sier Per Steinar Stamnes, leder i sokkelforeningen i Industri Energi Statoil.

Trestakk ligger i Norskehavet og inneholder rundt 76 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter, i hovedsak olje. Det skal knyttes til produksjonsskipet Åsgard A og planlagt produksjonsstart er satt til 2019.

Det skal investeres 5,5 milliarder kroner i utbyggingen.

Konseptvalget består av en bunnramme med en tilknyttet satellittbrønn. Totalt skal det bores fem brønner (tre produksjonsbrønner og to gassinjeksjonsbrønner).

Volumene fra Trestakk er ifølge Statoil en viktig bidragsyter for å kunne videreføre lønnsom drift på produksjonsskipet Åsgard A fram mot 2030.

-Vi er veldig fornøyd med at vi får en ny investering på norsk sokkel, mer aktivitet til leverandørene og at lønnsom drift på Åsgard A blir forlenga. Et godt kinderegg, sier Per Steinar Stamnes, leder for sokkelforeningen i Statoil.

Utbyggingen av Trestakkvil ifølge Stamnes bidra til å sikre og trygge arbeidsplassene for medlemmer på Åsgard A i et lengre perspektiv.

-Det gir også mer forutsigbarhet for den enkelte. Både på Åsgard A, men også i resten av UPN (undersøkelse og produksjon Norge i Statoil), gjennom de inntekter det vil gi for å investere i andre og nye prosjekter, sier Stamnes.