Oljeservice og operatøransatte arrangerer felles konferanse om skift og helse

Terje Nysted (fv), Kjell Vestly, Dag Unnar Mongstad og Håkon Bjerkeli er med i arrangementskomiteen.
Terje Nysted (fv), Kjell Vestly, Dag Unnar Mongstad og Håkon Bjerkeli er med i arrangementskomiteen.

fredag 9. september 2016

For første gang i Industri Energis historie skal operatør- og oljeserviceansatte arrangere en konferanse sammen. – Vi venter en spennende konferanse som belyser viktige tema innenfor skiftarbeid og helse, sier Terje Nysted, Håkon Bjerkeli, Kjell Vestly og Dag Unnar Mongstad.

Konferansen «Skiftarbeid og Helse i oljå» arrangeres på Clarion hotel Air på Sola 18-19. oktober.

-Hovedtema for konferansen er skiftarbeid og helse i oljeindustrien og vi venter fullt hus med 120 deltakere, sier Dag Unnar Mongstad som er tillitsvalgt i Industri Energi Statoil.

Han forklarer at konferansen et fellesarrangement mellom samarbeidskomiteene for operatørselskaper og oljeservice, og at den er for både land- og offshoreansatte.

Store forskjeller mellom bransjene

-Vi ønsker å få belyst de store forskjellene innenfor de ulike områdene i oljebransjen, særlig innenfor skiftarbeid og disponibelplaner, sier tillitsvalgt Kjell Vestly i Oceaneering.

Særlig oljeserviceansatte utsettes for sterkt press fra arbeidsgivere for tiden som ønsker enda mer fleksibilitet i disponibelplanene, det vil si den perioden arbeidstakerne er disponible for å rykke ut på oppdrag, for eksempel offshore.

-Det er på høy tid at vi i bransjen setter oss sammen og belyser dette temaet, sier han.

Helsen blir påvirket

På konferansen kommer forskerne Dagfinn Matre fra Statens Arbeidsmiljøinstitutt (Stami) og Siri Waage fra Universitetet i Bergen, som skal snakke om hvordan skiftarbeid påvirker helse.

Petroleumstilsynet skal holde innlegg ved sjefsingeniør Øyvind Lauridsen.

-Vi er særlig spent på et felles innlegg som IKM-eier Ståle Kyllingstad og konsernets tillitsvalgt Tor Lund skal holde, sier Mongstad.

Hovedmålgruppen for konferansen er tillitsvalgte og verneombud i operatørselskaper og oljeservice, men også andre medlemmer innenfor de respektive områdene kan melde seg på. Konferansen er gratis og deltakerne får dekket reise og opphold.

Program og påmelding finner du her.