Landsmøtet 2017: Nyvalgt forbundsleder kritiserer Norsk olje og gass

Frode Alfheim, nyvalgt leder i Industri Energi. Foto: Leiv Martin Green.
Frode Alfheim, nyvalgt leder i Industri Energi. Foto: Leiv Martin Green.

lørdag 29. april 2017

I sitt første innlegg som nyvalgt leder i Industri Energi gir Frode Alfheim et spark til arbeidsgiverne i Norsk olje og gass. –Vi aksepterer ikke slik framferd som vi har sett fra dem den seneste tiden, sier han.

Frode Alfheims første oppgave som nyvalgt forbundsleder i Industri Energi var å legge fram forslag til forbundets nye HMS-uttalelse.

– Industri Energi er verdens beste forbund på helse, miljø og sikkerhet (HMS). Vi er et industriforbund, med mange medlemmer som jobber skift, innen bransjer med storulykkerisiko. Da er det naturlig at vi jobber mye med HMS, sier Alfheim.

Han viser til at helikoptersikkerhet er den største risikoen en offshorearbeider utsettes for og derfor har forbundet satset på dette området i mange år. Og han viser til at stortingsmeldingen med HMS på sokkelen vil bli viet stor oppmerksomhet.

Alfheim sier at forholdet til Norsk olje og gass (NOG) har vært verre før, men slår fast at han ikke aksepterer slik framferd som arbeidsgiverne har vist den seneste tiden.

– Vi kan ikke leve med en slik framferd som NOG viser i møte med våre krav på flerbruksfartøy. Og da Petroleumstilsynet skulle legge fram sin risikorapport denne uka, publiserte NOG en motrapport bare noen timer før. Sånn oppførsel kan vi ikke akseptere. Og vi vil ta opp med arbeidsministeren at vi ikke aksepterer slikt fra arbeidsgiverne.

– Statsråd Anniken Haugli må nå få partene tilbake på forhandlingsbordet igjen, slik at vi kan diskutere viktige saker som folk, sier Alfheim.

Du kan se video-strømming fra hele landsmøtet. Her finner du lenke til overføring fra de ulike dagene og tidspunktene.