Nytt trepartsnettverk for arbeid og aktivitet i olja

Dette er de tre initiavtakerne bak det nye trepartsnettverket. Fra venstre Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø, forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi og Karl Eirik Schjøtt Pedersen i Norsk olje og gass. Foto: Elin B. Øvrebø
Dette er de tre initiavtakerne bak det nye trepartsnettverket. Fra venstre Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø, forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi og Karl Eirik Schjøtt Pedersen i Norsk olje og gass. Foto: Elin B. Øvrebø

Nytt trepartsnettverk for arbeid og aktivitet i olja

tirsdag 19. september 2017

Industri Energi, Norsk olje og gass, ordførere fra en rekke kommuner, andre relevante arbeidstakerorganisasjoner og næringsorganisasjoner har etablert et eget nettverk som skal jobbe for aktivitet i olje- og gassektoren.

Aktivitet på norsk sokkel er en viktig kilde for arbeid og velferd i Norge. Det er viktig at aktiviteten i olje- og gassindustrien sikres stabile og forutsigbare rammevilkår for framtiden. Av denne grunn har Industri Energi sammen med Norsk olje og gass og det såkalte ordførernettverket tatt initiativ til å etablere et eget nettverk som skal jobbe for dette. Andre relevante arbeidstakerorganisasjoner, næringsklynger og næringsorganisasjoner som driver innen olje- og gassrettet virksomhet er også invitert til samarbeidet.

Dele erfaringer

– Norges viktigste næring trenger å etablere en bredere møteplass. I god norsk tradisjon er norske arbeidstakere, arbeidsgivere og politikere, gjennom ordførernettverket, med i samarbeidet. Målet med møtefasen er at vi i lag bidrar til gode langsiktige rammevilkår, som skal sikre sysselsetting og skaping av velferd for storsamfunnet og kommuner i områder med aktivitet, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

Tirsdag ble nettverket formelt etablert på Gardermoen. Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi, direktør i NOG Karl Eirik Schjøtt Pedersen og Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø var blant dem som tok ordet.

– Næringen er viktig for veldig mange i Norge. Et tettere nettverk for oss som er opptatt av næringen, vil være nyttig. Målet er å dele erfaringer, vurderinger av utfordringer og styrke hverandre ved behov, sier Schjøtt Pedersen og mener det er flott at ordførerne ønsker å stå i front av samarbeidet.

Stor nytte av hverandre

Sagen Helgø tror partene i samarbeidet vil få god nytte av hverandre. Hun tok selv initiativ til etableringen av nettverket bestående av 33 ordførere fra hele Norge i juni 2015.

– Våre kommuner har nær tilknytning til oljeindustrien og så hvordan skatteinntekter raste og arbeidsledigheten startet å gå opp fra vinteren 2015. Samarbeidet består ikke bare av ordførere, også næringsforeninger- og organisasjoner og Nav ville være med. Nettverket har gjort en forskjell. Vår fordel har vært å samarbeide om innspill til regjering og Storting for å få belyst saker vi er opptatt av. Nettverket har større grad av forståelse for å stå sammen om et opprop. Samarbeidet ga oss også større erfaring fra olje- og gassbransjen. Vi har hatt stor nytte av hverandre, sier hun og gleder seg til det framtidige samarbeidet.