Massiv støtte for streiken på heliportene

Streikevaktene Åge Bærheim og Terje Nysted opplever at de får støtte for streiken. Foto: Atle Espen Helgesen
Streikevaktene Åge Bærheim og Terje Nysted opplever at de får støtte for streiken. Foto: Atle Espen Helgesen

lørdag 24. september 2016

Streikevaktene på heliportene opplever formidabel støtte fra folk som reiser på jobb offshore. – Støtten varmer oss, sier streikevaktene Åge Bærheim og Terje Nysted.

Forbundssekretær i Industri Energi Åge Bærheim og klubbleder i Weatherford Terje Nysted står en forblåst lørdag formiddag streikevakt utenfor helikopterterminalen på Stavanger lufthavn, Sola.

Det er kaldt, men støtten fra offshorearbeiderne varmer.

-De aller fleste som reiser offshore støtter oss og ber oss stå på kravene, uavhengig av hvilken bransje de jobber i og hvilket forbund de tilhører. Vi opplever svært lite negativt, sier Bærheim og Nysted.

Skal fange opp streikebryteri

Streikevakter står på heliportene rundt i landet for å informere om streiken og avdekke mulige streikebrudd.

-Vi har opplevd at uorganiserte drar ut på oppdrag. Muligens for å gjøre jobber som de som er i streik skulle gjort. Men dette er bare mistanke. Det viktigste er at de som jobber ute i havet fanger opp slikt. Det er de som kjenner folk. Og hvis det pågår streikebryteri må folk nekte å jobbe sammen med streikebryterne og melde fra til forbundet, sier Nysted.

Viktig å informere om streiken

Streikevaktene legger mye vekt på å informere folk som skal dra offshore om streiken.

–Vi forklarer hvorfor vi er i streik. Det handler om utjevning av forskjeller i lønns- og arbeidsvilkår. Og at avtalen mellom Safe og arbeidsgiverne binder oss til et dårlig oppgjør som Industri Energi ikke kan godta, sier Nysted.

-Et så dårlig oppgjør ville satt avtalen vår og det vi har kjempet for tiår tilbake, sier han.