Vi må ikke selge arbeidsforholdene våre i dårlige tider

Drøyt 30 tillitsvalgte og verneombud deltar på Forpleiningskonferansen i Stavanger.
Drøyt 30 tillitsvalgte og verneombud deltar på Forpleiningskonferansen i Stavanger.

mandag 27. mars 2017

– Vi må ikke komme i en situasjon der vi selger arbeidsforholdene våre i dårlige tider, sa forbundssekretær Øyvind Hopland på Forpleiningskonferansen som pågår i Stavanger.

Forpleiningskonferansen som arrangeres i Stavanger mandag og tirsdag har fokus på de krevende tidene bransjen er inne i og hvordan man kan få til et løft for forpleiningen.

På konferansen fortalte flere tillitsvalgte og verneombud om situasjonen i deres bedrifter, om hvordan kostnadskutt i operatørselskaper og rederier går utover helse, miljø og sikkerhet.

Krevende å stå i front

– Vi har stadig utfordringer med operatør som legger press på økonomien. Kostnadskutt medfører sjeldnere vedlikehold på maskiner og utstyr, noe som blant annet har forårsaket branntilløp, sa et av verneombudene på konferansen.

Samråd for tettere samarbeid i oljebransjen

Han sa at man heller ikke får delta på så mange verneombudsmøter som før på grunn av økonomi.

– Det er en tøff periode å være verneombud og det er krevende å stå i front og gi beskjed om kritikkverdige forhold, sa han.

Stadig færre folk

Forbundssekretærene Jørn Bø og Øyvind Hopland orienterte så om aktuelle tariffsaker innenfor forpleiningsområdet.

Også der preges situasjonen av kostnadskutt.

– Vi ser at antall folk kuttes i så å si alle kontrakter. Jobber som før ble gjort med åtte personer, gjøres nå av syv personer. Men slik kan det ikke fortsette, da blir det neste at seks personer skal gjøre jobben for åtte. Vi må ikke komme i en situasjon der vi selger arbeidsforholdene våre i dårlige tider, sa Øyvind Hopland.

Jobber for å heve yrkesstoltheten for renholderne