LO-lederen møtte kampklare medlemmer i Stavanger

Festsalen i Folkets Hus i Stavanger var fylt til randen da LO-leder Peggy Hessen Følsvik møtte streikende medlemmer i Sør-Rogaland. – Denne streiken kommer til å ende med en løsning som er god for våre medlemmer. Vi skal ha vår del av kaka, slår LO-lederen fast.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik møtte flere hundre kampklare medlemmer da hun onsdag besøkte Stavanger.

-I dag er 23 000 fagforeningskamerater i streik og fra fredag blir det 16 500 flere. Men ikke bare det, NHO må huske at de er i konflikt med en million LO-medlemmer, som ikke aksepterer at sjefene spiser opp folks kjøpekraft. Våre medlemmer skal ha sin del av kaka, sa LO-leder Peggy Hessen Følsvik til stående applaus fra de frammøtte.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik ble godt mottatt på streikearrangement i Stavanger. Foto: Atle Espen Helgesen

LO krever økt kjøpekraft og et godt lavlønnstillegg i årets oppgjør.

-Arbeidsgiverne var ikke innstilt på å godta kravene våre, derfor er vi i streik. Vi kan ikke akseptere at oppgjøret skal overlates til lokale forhandlinger i bedriftene. Der får mange ingenting eller bare lommerusk, sier LO-lederen.

Ville svekket kjøpekraften for mange

Følsvik understreker at NHOs tilbud ville svekket mange medlemmers kjøpekraft.

-Tilbudet deres ville betydd at mange måtte gitt mindre bursdagsgaver til ungene eller at de måtte tatt færre kjøreturer til besteforeldrene, fordi pengene ikke lenger strekker til. Det kan vi i LO ikke godta, sier hun og understreker at Landsorganisasjonens oppdrag er å utjevne forskjellene i samfunnet.

Følsvik understreker at LO kan streike lenge hvis det er nødvendig.

Stående applaus til Peggy Hessen Følsvik under streikearrangement i Stavanger. Foto: Atle Espen Helgesen

-Vi kan streike lenger enn det NHO kan leve med. Derfor vil denne streiken ende med en løsning. Og den skal være god for våre medlemmer, slår hun fast.

Nok er nok!

Nestleder i Industri Energi, Ommund Stokka, følger opp og sier at han ikke kan akseptere at folk får reallønnsnedgang, på sin vakt, mens ledere fråtser i fete lønnstillegg og bonuser.

-Vi sier nok er nok! Vi kan ikke finne oss i dette lenger. Og vi må gjøre noe med det, sier Stokka til enda en runde med stående applaus fra tilhørerne i Stavanger.

Ommund Stokka taler under streikearrangement i Stavanger. Foto: Atle Espen Helgesen

-Jeg er stolt over at vårt hovedkrav er økt kjøpekraft. Det handler om bleier, brød og diesel, sånn at folk kan ha alminnelige og fine liv. Da er det grusomt å se at NHO vil ramme de som har minst fra før, sier Stokka.

-Jeg er stolt over at LO ikke finner seg i at forskjellene øker i Norge. Vår jobb blir å holde sammen og ikke lar oss splitte. Vår styrke er å stanse arbeid gjennom streik. Og vår makt er samholdet vårt, sier Stokka.

Stor streikevilje blant medlemmene

Etter innlegget på Folkets Hus i Stavanger dro Ommund Stokka rett til streikevaktene ved Laerdal Medical, der 102 Industri Energi-medlemmer er i streik.

Klubbleder Frank Johannessen ved Laerdal Medical tok imot nestlederen og han understreker at streikeviljen blant medlemmene hans er på topp.

Ommund Stokka (nr2 fra høyre) møter streikevakter fra Industri Energi og FLT ved Laerdal Medical i Stavanger. Foto: Atle Espen Helgesen

-Vi er klar for å streike så lenge det trengs. Laerdal er en bedrift som går med svære overskudd og vi forventer at våre medlemmer får økt kjøpekraft. Samtidig er det viktig for oss å understreke at vi også streiker for andre enn bare oss selv. Streikeviljen er stor, sier klubbleder Johannessen.

Bildegalleri: