Lill Heidi Bakkerud gjenvalgt i Statoil

onsdag 22. april 2015

Også nestleder Per Martin Labråthen fikk fornyet tillit under årsmøtet til Industri Energi Statoil i Stavanger.

– Det gir veldig god motivasjon å ha så mange tillitsvalgte i ryggen, sier en smilende Lill Heidi Bakkerud like etter at hun ble gjenvalgt som leder i Industri Energi Statoil for to nye år under årsmøtet i Stavanger.

Bakkerud har jobbet på heltid i klubben i 21 år, og vært leder i 19 år.

Med seg i arbeidsutvalget for neste periode får hun nestleder Per Martin Labråthen, områdeansvarlig for sokkel Per Steinar Stamnes, områdeansvarlig for kontor Anne Horneland og områdeansvarlig for landanlegg Dag Rune Dale, som alle fikk stor applaus fra salen.

Tøffe tider i vente

Bakkerud erkjente under sin åpningstale at det er vanskelige tider. Oljeprisfall og kostnadsutfordringer gjør at alle steiner snus for å kunne redusere kostnader, og selskapet går gjennom tunge omstillingsprosesser. Det får konsekvenser for de ansatte. Flere områder har blitt utsatt for virksomhetsoverdragelse, og mange ansatte har dermed opplevd å bli overført til ny arbeidsgiver.

Og de tøffe takene er ikke over. Tiden som kommer blir minst like krevende.

– Vi jobber for at det skal ramme den enkelte minst mulig, og at vi får en forutsigbarhet i prosessene. De ansatte er i ulike livsfaser og situasjoner, og dette er det viktig å få fram i dialogen med ledelsen, sier Bakkerud.

– God dialog

Hun poengterer at dialogen er god, og at det er mindre konflikter nå enn tidligere – til tross for at det er vanskelige tider.

Bakkerud skrøt også av tillitsvalgtapparatet i Industri Energi Statoil, som hun mener har gjort en kjempeinnsats i å hjelpe medlemmene som har hatt behov for bistand.