Landsmøtet 2017: Industri Energi skal vise vei i organisering

– Et forbund som ikke sørger for rekruttering dør og råtner på rot, sa Asle Reime, leder for Industri Energis organisasjonsavdeling. Forbundet har siden oppstart i 2006 vokst hvert år frem til 2016.
– Et forbund som ikke sørger for rekruttering dør og råtner på rot, sa Asle Reime, leder for Industri Energis organisasjonsavdeling. Forbundet har siden oppstart i 2006 vokst hvert år frem til 2016.

fredag 28. april 2017

– Organisering og medlemspleie er det viktigste vi gjør og rekruttering må være øverst på dagsorden i neste landsmøteperiode, sa Asle Reime, leder av forbundets organisasjonsavdeling da han la frem den organisasjonspolitiske uttalelsen for Landsmøtet fredag.

Industri Energi skal være et forbund for alle; elever, lærlinger, studenter, arbeidstakere, funksjonærer, ledere, sjefer, ledere og pensjonister.

– Alle medlemmer i samme bedrift kan være medlem i samme fagforening. Vi mener dette er en organisasjonsmodell for fremtiden og her må forbundet være en pådriver i LO for å få denne modellen innført, oppfordret Reime.

Lys i oljetunellen

– 2016 har vært et tøft år for alle våre medlemmer innen olje og gass. Tett på 50000 arbeidsplasser er radert bort i løpet av 2 år. Det står enorm respekt av det arbeidet våre tillitsvalgte, forbundssekretærer og advokater har gjort i denne perioden.

Nå mener Reime bunnen er nådd og ser for seg en næring som er på vei til å snu.

– Det betyr at Industri Energi må være klar når vi skal rekruttere nye medlemmer som kommer tilbake i bransjen.

I andre bransjer går det mye bedre. Piloten til Hydro på Karmøy, investeringene til Yara på Herøya, Tizir i Tyssedal, innen sement, fiskemel- og for, plast, glass og møbel for å nevne noen.

– Vi skal fortsette denne gode jobbingen med rekruttering og organisering som vi ser fører frem. På forbundets STYRKE-konferanse delte vi ut organisasjonsprisen til personer som har gjort en fantastisk innsats for å rekruttere. En av disse var Alen Cahtarevic, han er opprinnelig fra Bosnia og har ikke en gang jobbet to årved Nor Tekstili Trondheim.

I februar i fjor ble Cahtarevic valgt til hovedtillitsvalgt. Bare én måned senere var det kommet til 21 nye medlemmer, og før året var omme talte de nye medlemmene 47. Han stod også i spissen for vaskerikampanjen forbundet kjørte sammen med Ommund Stokka i 2015 for å bedre bransjens lønns- og arbeidsvilkår.

Forbundet satser på de unge

Industri Energi har helt siden oppstarten i 2006 satset på ungdommer.

– Våre ungdommer i ungdomsutvalget gjør en fremragende jobb med å representere Industri Energi. At ungdomssatsingen til Industri Energi har vært riktig og bidratt til det forbundet vi er i dag og er stolt over er hevet over all tvil. Se bare på dirigentbordet med Ann Ørjebu, dra til Sunndal og møt nyvalgt leder av Sunndal Kjemiske Fagforening, Barbro T. Auestad, Cay Nordhaug ved nikkelverket i Kristiansand, og Ørjan Holstad hos Aker BP og mange flere har sitt utspring fra Industri Energi sitt ungdomsutvalg, sa Reime.

Også studentarbeidet i forbundet har vært en suksess.

– Industri Energi har nå etablert klubber på de fleste av Norges høyskoler og universiteter. Potensialet er stort og Forbundsstyret vil fortsatt at studenter skal være et satsingsområde også i neste periode.

Den organisasjonspolitiske uttalelsen ble enstemmig vedtatt.

Du kan se video-strømming fra hele landsmøtet. Her finner du lenke til overføring fra de ulike dagene og tidspunktene.