Klar for årets lønnsoppgjør i olje- og gassnæringen

På tariffkonferansen for oljeservice legges planen for årets lønnsoppgjør.
På tariffkonferansen for oljeservice legges planen for årets lønnsoppgjør.

mandag 15. mai 2017

Startskuddet for årets lønnsoppgjør i olje- og gassnæringen gikk mandag, da det ble holdt tariffkonferanse både for operatør/boring/forpleining og oljeservice på Sola. – Vi er nå klar for forhandlingene. Utgangspunktet vårt er frontfagsoppgjøret, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

Nyvalgt forbundsleder i Industri Energi, Frode Alfheim, skal lede forhandlingene både for sokkelavtalene (operatør/boring/forpleining), oljeservice og flyteriggområdet i år.

Han forventer at medlemmene innen olje- og gassnæringen nå skal ha igjen for at de har vært tålmodige og vist ansvar de siste årene.

– Utgangspunktet vårt er at vi skal forholde oss til frontfagsoppgjøret mellom LO og NHO, men samtidig viser dagens tariffkonferanser at mange bedrifter i olje- og gassindustrien endelig ser lys i tunnelen og er i ferd med å bemanne opp igjen, sier Frode Alfheim.

– Vi skal ha igjen for at vi har vært tålmodige og vist ansvar når næringen gikk gjennom en tung periode med omfattende nedskjæringer, sier han.

Årets forhandlinger med Norsk olje og gass starter med sokkelavtalene i Stavanger 22.-23.mai. Forhandlingene på oljeserviceområdet blir 6-7. juni i Stavanger.

Forhandlingene med Norges rederiforbund på flyteriggområdet starter 31. mai og går over to dager. På NR-området blir tariffkonferansen holdt dagen før forhandlingene starter.

Årets oppgjør er et såkalt mellomoppgjør som i utgangspunktet bare handler om lønn.