Johan Sverdrup-kontrakter til Odfjell Drilling

mandag 15. juni 2015

Odfjell Drilling har blitt tildelt to kontrakter for boring av brønner på Johan Sverdrup-feltet til en verdi av 4,35 milliarder kroner. – I dag smiler vi fra øre til øre, sier leder Tor-Bjarte Jakobsen i Odfjell Drilling Fagforening.

Statoil og Johan Sverdrup-partnerne Lundin Norway, Petoro, Det norske og Maersk Oil har tildelt Odfjell Drilling kontrakter for både flyteriggen Deepsea Atlantic og for boretjenester på det faste boreanlegget som skal installeres på gigantfeltet i Nordsjøen.Riggkontrakten er på tre år, og har oppstart mars 2016. I tillegg kommer opsjoner på forlengelse på 6×6 måneder.

I løpet av de tre årene skal Deepsea Atlantic forbore minimum 13 brønner på feltet før produksjonsstart fra Johan Sverdrup sent i 2019. Kontrakten har en verdi på i overkant av 2,5 milliarder kroner, skriver Statoil i en pressemelding.

– Betyr alt for oss

– Denne kontrakten er en viktig milepæl for Johan Sverdrup-prosjektet. Vi har sikret en effektiv rigg til konkurransedyktige betingelser som skal bidra til å maksimere verdiene fra feltet, sier konserndirektør for teknologi, prosjekter og boring i Statoil, Margareth Øvrum, i meldingen.

I tillegg har partnerskapet tildelt Odfjell Drilling kontrakten for boretjenester på den faste boreinstallasjonen på feltet, med oppstart desember 2018. Kontrakten, som har en varighet på fire år og opsjon på forlengelse med inntil 6×1 år, har en verdi på 1,85 milliarder kroner. Boring fra den faste installasjonen vil støttes fra Odfjell Drillings kontor i Stavanger.

– I disse tidene betyr kontraktene alt for oss. Det blir garantert marsipankake til lunsj, kanskje med to lag, til og med, sier leder i Odfjell Drilling Fagforening, Tor-Bjarte Jakobsen.

Fremdeles skjær i sjøen

I likhet med flere andre riggoperatører har Odfjell Drilling vært igjennom en tøff periode med både sluttpakker og oppsigelser. Blant annet har landorganisasjonen vært for stor i forhold til oppdragsmengde.

Nå håper han at Johan Sverdrup-kontrakten vil snu den negative utviklingen.

– Men det er fremdeles en stund til kontraktene begynner å løpe, spesielt kontrakten på den faste installasjonen. Så det er fremdeles noen skjær i sjøen. Men konsekvensene blir mindre nå enn om vi ikke hadde fått disse kontraktene. Vi har forhåpentligvis ridd av den største stormen, sier han.

Jakobsen anslår at kontraktene vil gi jobb til rundt i overkant av tre hundre personer offshore, inkludert servicepersonell. Inkluderer vi landorganisasjonen snakker man om kanskje 400 arbeidsplasser, inkludert servicepersonell.

– I dag smiler vi fra øre til øre. Dette er stort for selskapet, og det er stort for fagforeningen, sier lederen i Odfjell Drilling Fagforening.