Industri Energi gir 250.000 til Redningsselskapets arbeid med å redde flyktninger i Middelhavet

onsdag 9. september 2015

Forbundsstyret til Industri Energi vedtok tirsdag å bevilge 250. 000 kroner til Redningsselskapets oppdrag i Middelhavet. Siden juli har mannskapet på Redningsskøyta «Peter Henry Von Koss» reddet over 600 barn og voksne.

Redningsselskapets skøyte, RS «Peter Henry von Koss» har vært i operativ tjeneste på den greske øya Lesvos siden 27. juli. Mannskapet, som består av tre sjøansatte fra Redningsselskapet og tre fra norsk politi, er om bord i seks uker i gangen. I tillegg til å være en del av grensekontrollen er skøyta utrustet med ekstra flåter som kan ta inntil 300 personer til sammen. De har også lettbåt og vannscooter om bord.

Oppdraget har i første omgang et tidsperspektiv på seks måneder og inngår som en del av EU-operasjonen Poseidon. Generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet synes det er godt å se at RS «Peter Henry von Koss» er et viktig bidrag i søk- og redningsarbeidet i Hellas. –Dette er en humanitær katastrofe som vokser i omfang, og jeg er glad for at vi kan hjelpe med det vi kan best – å redde liv på sjøen. Jeg er utrolig stolt av mannskapene våre. De har en tøff oppgave, og møter helt andre situasjoner enn det de vanligvis gjør langs norskekysten, sier Lind. Siden 27. juli har redningsskøyta reddet over 600 flyktninger, voksne og barn som kommer sjøveien fra Tyrkia.

Gir tilsammen 500.000 kroner

Et enstemmig forbundsstyre gikk inn for å støtte Redningsselskapets arbeid i den pågående humanitære katastrofen i Middelhavet med 250.000 kroner. Forbundsstyret øremerket ytterligere 250.000 kroner som skal gå til humanitært arbeid i forbindelse med flyktningekrisen i Europa. Til hvem, og hvordan disse pengene fordeles skal opp i neste forbundsstyremøte 25.september.

Industri Energi oppfordrer andre fagforbund, klubber, avdelinger og foreninger til å bidra for å hjelpe flyktningene som nå strømmer til Europa. Nikkelverkets Arbeiderforening i Kristiansand har blant annet satt i gang en solidaritetskampanje i samarbeid med bedriften sin. Ansatte kan bidra med å gi en timeslønn til Røde Kors sine nødhjelpsoperasjoner i Europa for flytningene som kommer. Glencore Nikkelverk AS vil bidra med et tilsvarende beløp.

Oppfordrer andre til å engasjere seg

Industri Energi oppfordrer andre fagforbund, klubber, avdelinger og foreninger til å bidra for å hjelpe flyktningene som nå strømmer til Europa.

Nikkelverkets Arbeiderforening i Kristiansand har blant annet satt i gang en solidaritetskampanje i samarbeid med bedriften sin. Ansatte kan bidra med å gi en timeslønn til Røde Kors sine nødhjelpsoperasjoner i Europa for flytningene som kommer. Glencore Nikkelverk AS vil bidra med et tilsvarende beløp.

Industri Energi har også satt i gang sin egen solidaritetsaksjon via Norsk Folkehjelp: du kan gi din støtte via denne lenken her.