Heldig bruker av Fjordkraft vant 15.000 kroner

Spreking. Greta Rongved skal bruke reisegavekortet på 15000 kroner på sykkeltur i Budapest i sommer.
Spreking. Greta Rongved skal bruke reisegavekortet på 15000 kroner på sykkeltur i Budapest i sommer.

fredag 22. mai 2015

-Nå blir det sykkeltur til Budapest, sier Greta Rongved. Hun vant gavekort på 15.000 kroner fra Industri Energi på bakgrunn av at hun bruker medlemsfordelen strømavtale med Fjordkraft.

De var tre heldige vinnere som ble trukket ut, som alle er Fjordkraft-kunder. Foruten Rongved, vant Anne R. Slind fra Trondheim og Per Inge Husby hvert sitt gavekort på 15000 kroner.

 

Vinnerne hadde tre premier å velge mellom. Det var elektrisk sykkel, reisegavekort, eller varmepumpe. Greta Rongved sier hun ble svært overrasket da hun vant.

-Jeg har knapt vunnet noe i hele mitt liv, og fant raskt ut at dette skulle gå til reise med innlagt sykkeltur. Vi er en gruppe som skal reise sammen. Generelt er jeg glad i å sykle utendørs utenom vinteren. Da foretrekker jeg å drive med innendørs trening, blant annet spinning på treningsstudio, sier hun.

-Å sykle er både god trening og artig, sier Greta, som også bruker mye tid med de tre barnebarna.
-Å sykle er både god trening og artig, sier Greta, som også bruker mye tid med de tre barnebarna.

Oljeveteran

Greta ble i sin tid vervet som medlem i NOPEF av Espen Løken, som i dag er administrasjonssjef i Industri Energi. (Norsk Olje- og Petrokjemisk Forbund som ble en del av det nye forbundet Industri Energi i 2006)

-Vi hadde samme bakgrunn som diplombibliotekarer, og ble kolleger i oljeselskapet Saga i 1983. Jeg ble med videre da Saga fusjonerte med Hydro i 2000, og da Hydro og Statoil fusjonerte i 2007. Jeg må si at jeg som pensjonist til tider savner arbeidslivet. Jeg var heldig som fikk være med fra den tidlige oljealderen og den rivende utviklingen på sektoren. Vi ble nok til tider sett på som urokråker i NOPEF, men forbundet gjorde en formidabel innsats for lønns-og arbeidsvilkår og sikkerhet på sokkelen, sier hun.

 

 

Givende tid

Når Greta ser tilbake på arbeidslivet, er det tiden i Hydro hun likte best, tett fulgt av Saga. Hun spesialiserte seg etter hvert innen data og dokumentasjon, og tok en mastergrad.

-Jeg fikk anledning til å være med på utrolige spennende prosjekter. Nevnes kan Ormen Lange, utbyggingen på Snorre A og B, og Grane-feltet, hvor Hydro var operatør. Med ansvar for spesifikasjoner og systemer, ble det nært samarbeid med ingeniørene Det var viktig med disiplin i prosjektfasen for å blant annet å holde tidsfristene, sier hun.

Greta er opprinnelig fra Bodø, og gift med tidligere Dagblad-journalist Mentz Tor Amundsen. De har bodd mesteparten av livet i Oslo, men har også en bolig i vakre Svolvær i Lofoten hvor han kommer fra.