Fullt gjennomslag for ansatte mot Aker BP

– Vi fikk gjennomslag på alle punkt og det skulle bare mangle, sier klubbleder Ingard Haugeberg fornøyd. Han sikter til at det nå er inngått forlik mellom AkerBP og de over 230 ansatte som tok ut søksmål.

Det var i fjor sommer ledelsen i Aker BP varslet at de ville bryte avtalen med de ansatte. Selv om samtaler og forhandlinger ble forsøkt var ikke Aker BP til å rikke. De nektet å anerkjenne avtalen fra fusjonen i 2016 som en individuell rettigheter.

I januar tok derfor over 230 ansatte medlemmer i ABC klubben i Industri Energi ut søksmål. Forbundets advokat Eyvind Mossige førte saken. Senere knyttet også Nito og Lederne seg til søksmålet.

Søkmålet var for å beholde sine individuelle avtaler om sluttvederlag dersom de i fremtiden ville bli overtallige.  

Nyhetsfaksimile fra E24 da søksmålet ble tatt ut.
Nyhetsfaksimile fra E24 da søksmålet ble tatt ut.

 

–Vi har fått gjennomslag på alle punkter i forliket. Nå har vi en juridisk bekreftelse på at sluttvederlagsavtalen er en individuell rettighet for den enkelte ansatte akkurat slik vi hevdet, sier Haugeberg.

Etter at retten besluttet at det både var grunnlag for søksmål og at det kunne gjennomføres som gruppesøksmål ble Aker BP mer villige til dialog ogde er nå kommet til en enighet. Partene vil i fellesskap begjære saken hevet fra Sør-Rogaland tingrett.

− ABC er fornøyd med at gruppesøksmålet mot bedriften nå er løst gjennom et forlik, hvor vi beholder individuelle rettigheter vedrørende tidligere BP-ansattes sluttvederlag. Dette er, og har vært, en meget tung sak for de involverte. Det er ikke enkelt for ansatte å saksøke egen arbeidsgiver, men situasjonen tilsa at det ble et nødvendig virkemiddel å ta i bruk. Jeg tror mange med meg i dag er glad for å slippe at saken kommer opp i retten og at den er løst i minnelighet. Det som nå er viktig for oss alle er å komme oss videre, se fremover og bygge et sterkt selskap for fremtiden, sier Haugeberg.