Forpleiningsbransjen trenger et løft

Forbundsleder Leif Sande i Industri Energi
Forbundsleder Leif Sande i Industri Energi

fredag 9. september 2016

Industri Energi ser behov for å rydde opp i forpleiningsbransjen. Forbundsleder Leif Sande har hatt et møte med klubbledere i bransjen for å diskutere presset som de ansatte utsettes for.

Sande har tidligere hatt et møte med flere klubbledere innen forpleiningen offshore, hvor det kom fram at arbeidspresset har vært bekymringsfullt høyt over tid.

– Vi ser at vi må ta tak i utfordringene i bransjen. At oljeselskapene skal spare inn, kan ikke gå på helsa løs. Jeg er bekymret for de ansatte i bransjen, sier Sande.

Forbundet skal finne en dato og kalle inn til en forpleiningskonferanse, som ledd i satsingen på denne bransjen. Sande synes forbundet SAFE har vist manglende vilje til å ta tak i problemene i bransjen, noe som svekker ansatte innen forpleiningen som er SAFE-medlemmer.

– Vi i Industri Energi har en egen avtale for forpleiningen, mens SAFE-medlemmene som jobber i forpleiningen, har lite de skulle ha sagt sammenlignet med de operatøransatte, som hos SAFE er på samme avtale. Forpleiningen i SAFE har dessverre liten makt i deres felles forhandlingsutvalg, mener Sande.

Forpleiningsfunksjoner offshore inkluderer catering, kokker, renholdere, sykepleiere og eventuelle andre støttefunksjoner.