Folkemøte: Miljødirektoratet mener Brevik er best egnet for etablering av nytt deponi for spesialavfall

mandag 9. mai 2016

Industri Energi stiller på 11. mai på folkemøte i Langsund i Telemark. Det er Norsk Industri som arrangerer møtet for å informere om Miljødirektoratets anbefaling av Dalen gruver i Brevik for etablering av et nytt deponi for spesialavfall i Norge.

Møtet finner sted i Skjærgårdshallen i Langesund onsdag 11. mai kl. 18.00. Forbundsleder Leif Sande i Industri Energi stiller for å svare på spørsmål. Det samme gjør administrerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri, nestleder Hans-Christian Gabrielsen i LO og Miljødirektoratet.

Miljødirektoratet begrunner blant annet anbefalingen sin med at driftsselskapet NOAH, som i dag driver deponiet på Langøya, har dokumentert svært god kompetanse på behandling av denne typen avfall. I tillegg er gruvene nær industri som genereres spesialavfall.

Direktør Ellen Hambro i direktoratet framhever også at et avfallsdeponi i Brevik «ikke vil føre til en vesentlig økning i belastningen på nærmiljøet ut fra dagens nivå».

Dagens deponi for spesialavfall på Langøya i Oslofjorden er snart fullt. Det er grunnen til at Klima- og miljødepartementet har bedt Miljødirektoratet vurdere hvilke steder i Norge som egner seg best til å ta imot spesialavfall i samme omfang som det som i dag sendes til Langøya.

Det vanligste avfallet i deponiet er norsk og importert flyveaske og syreholdig avfall, som blir behandlet og nøytralisert før det deponeres.