Vil ikke feire på NOG sine premisser

Forbundsleder Leif Sande i Industri Energi.
Forbundsleder Leif Sande i Industri Energi.

onsdag 2. november 2016

Torsdag 3. november inviterer Norsk Olje og Gass (NOG) til seminar om norsk olje- og gassindustri. Men det er feil for Industri Energi å støtte dette, sier forbundsleder Leif Sande.

– Vi har ingenting å feire på NOGs sine premisser. Vi vektlegger helt andre ting, for eksempel at vi har de beste arbeidsvilkårene i verden og en sterk fagbevegelse, sier forbundslederen.

Mangler tillit

Boikotten skjer på grunn av NOGs oppførsel under og etter årets tarifforhandlinger i oljeservice.

– Deres opptreden var veldig negativ. Vi har ikke tillit til NOG. De har en klar favorisering av forbund utenfor LO, og det reagerer vi selvfølgelig på. De forhandlet avtaler med andre, som de prøvde å presse på oss. Det førte til at vi streiket i tre uker, sier Sande.

Til arbeidsretten

Så ble partene enige og streiken ble avsluttet. Da ga NOG nytt tilbud til en konkurrerende organisasjon. Dette er et tariffbrudd som vi ser svært alvorlig på.

– Vi er nødt til å samarbeide med dem, men ikke mer enn at hjulene går rundt. Ved å boikotte seminaret viser vi at vi er misfornøyde. Neste gang vi er i en tilsvarende situasjon, håper vi at NOG oppfører seg annerledes, sier forbundslederen.