Boikotter sikkerhetsarrangement på ONS

Henrik S. Fjeldsbø og Håkon Bjerkeli boikotter Ptils sikkerhetsarrangement på ONS.
Henrik S. Fjeldsbø og Håkon Bjerkeli boikotter Ptils sikkerhetsarrangement på ONS.

onsdag 31. august 2016

Industri Energi vil ikke delta på Petroleumstilsynets sikkerhetsarrangement på ONS onsdag. – Vi er rystet over at sikkerhetsnivået i oljebransjen skal diskuteres uten arbeidstakerne er representert i debatten, sier Henrik S. Fjeldsbø og Håkon Bjerkeli i Industri Energi.

De to HMS-ekspertene i Industri Energi reagerer kraftig på at Petroleumstilsynet (Ptil) arrangerer en debatt om sikkerheten på norsk sokkel står ved et veiskille, uten at arbeidstakerne er representert.

Sikkerhetsnivået skal debatteres på oljemessen ONS onsdag av Statoils konsernsjef Eldar Sætre, Ptil-direktør Anne Myhrvold og direktør for Nasjonalbiblioteket Aslak Sira Myhre. Petroleumstilsynet står som arrangør av debatten.

Representerer ikke fagbevegelsen

Ptil skriver på sine nettsider om arrangementet: «Bransjen jobber i disse dager iherdig for å tilpasse seg og finne nye løsninger i en verden preget av effektivisering, nedbemanninger og sparekniv. Hvilken plass har sikkerheten i dette bildet? Står vi ved et veiskille som utfordrer ambisjonen om kontinuerlig forbedring og fortsatt risikoreduksjon? Dette er de viktigste spørsmålene årets sikkerhetslunsj tar tak i.»

-Det er hårreisende at et så viktig tema skal debatteres på en så viktig arena som ONS, uten at alle tre partene i arbeidslivet er med, sier Henrik Fjeldsbø.

Han slår fast at Aslak Sira Myhre ikke representerer fagbevegelsen.

Ptil har gjort en blunder

-Aslak Sira Myhre sier mye fornuftig, men han representerer ikke arbeidstakerne i oljeindustrien. Han har ingen ledende tillitsverv i fagbevegelsen eller noen rolle i utviklingen av sikkerhetsnivået på norsk sokkel.

-Dette er ikke Myhres feil, men Ptil som har gjort en blunder, sier Bjerkeli.

Bjerkeli og Fjeldsbø var invitert med på selve lunsjen på ONS, men velger å boikotte denne fordi Ptil ikke har lyttet til innsigelsene fra Industri Energi, da programmet ble diskutert i Sikkerhetsforum i juni.