Besøkte Industri Energi-bastionen Porsgrunn

Forbundsleder Frode Alfheim og næringsminister Jan Christian Vestre fikk med seg tydelige og konkrete innspill, da de mandag ettermiddag besøkte Porsgrunns-industrien.

– Det er så vanvittig mye spennende som skjer her i Porsgrunn, at det er bare å la seg imponere, sier forbundsleder Frode Alfheim etter en hektisk dag, der han sammen med næringsminister Jan Christian Vestre har besøkt og fått innspill fra til sammen ti bedrifter.

Porsgrunn kan med rette sies å være en Industri Energi-bastion, for her finner vi også Herøya Industripark. På toppen av industriparken, bokstavelig talt, er stemningen på topp, til tross for regnet som høljer ned.

Her treffer Alfheim og Vestre også de Industri Energi-tillitsvalgte, Karin Diana Auld (Ineos), Geir Sundbø (Yara) og John Øyvind Selmer (Inovyn).

– Herøya Industripark er et fantastisk skue. Det er dette som er verdiskaping. Derfor er jeg glad for at våre tillitsvalgte sier at det går godt i industrien og at det planlegges for store og framtidsretta investeringer her i Porsgrunn. Her skal det både kuttes klimautslipp og skapes mer verdier, sier Alfheim.

God stemning i regnet. Fra venstre: forbundsleder Frode Alfheim, tillitsvalgt Karin Diana Auld (Ineos) og konserntillitsvalgt Geir Sundbø (Yara). Foto: Johnny Håvik.

Tok opp strømpriskrisen med næringsministeren

Forbundslederen er likevel snar med å legge til at ikke alt er rosenrødt og rett frem, det kom også bekymringer for de høye strømprisene.

– Det er klart, at skal det kuttes så store mengder klimautslipp som det planlegges for her i Porsgrunn, så kommer det til å kreve mye energi, sier han.

Alfheim benyttet derfor også turen til å ta opp energisituasjonen med næringsministeren. Det gjorde han med en klar forventning til at også kraftbransjen selv må ta tak i situasjonen.

– Kraftbransjen har tjent enorme penger på strømpriskrisen, nå forventer jeg at de faktisk også investerer disse pengene i å bygge ut mer fornybar energi. Det er helt avgjørende for konkurranseevnen til industrien vår, sier han.

Tillitsvalgt Charlotte Waag på Norner viste frem bedriftens splitter nye laboratoriet til næringsminister Jan Christian Vestre. Foto: Johnny Håvik