Bedriftsintern opplæring økes fra 13 til 26 uker

mandag 28. september 2015

Arbeidsminister Robert Eriksson fårskryt fra LO-leder Gerd Kristiansen og forbundsleder Leif Sande i Industri Energi for at Regjeringen endrer reglene for bedriftsintern opplæring. Blant annet innebærer det at hver deltaker nå får en opplæringstid på 26 uker mot 13 uker tidligere.

Midlene skal økes, og kanaliseres mot Sør-og Vestlandet, der næringslivet i størst grad er rammet av lavere aktivitet. I tillegg skal NAV bidra til å gjøre ordningen bedre kjent blant bedrifter og tillitsvalgte. Hensikten er å unngå permitteringer og oppsigelser.

 

 

Innspill

Arbeidsminister Robert Eriksson sier at han vil gi ros til NHO og LO for å ha belyst situasjonen på en god måte.

-Vi følger opp innspillet og innfrir alle deres tre krav når vi nå endrer regelverket, sier han til NTB.

I retur får han en sjelden dose skryt fra LO-leder Gerd Kristiansen.

-Dette var bra. Det er viktig at vi bruker lavkonjunkturen til kompetanseheving. Det vil styrke bedriftene, og arbeidstakerne vil stå sterkere på arbeidsmarkedet, sier hun.

Finanskrisen

Den rødgrønne Regjeringen gjennomførte tilsvarende endringer i regelverket under finanskrisen i 2009. LO og NHO leverte sammen med Fellesforbundet, Industri Energi, Norsk Industri og Norsk Olje og Gass et felles brev til Regjeringen i forrige uke, der organisasjonene ber om at ordningen med bedriftsintern opplæring styrkes.

-Vi er godt fornøyd med at Regjeringen har kommet oss i møte. Det er riktige og viktige tiltak i den situasjonen vi nå er oppe i, sier forbundsleder Leif Sande i Industri Energi.