Ap sier nei til EUs helikopterregelverk

Ap vedtok å gå imot EUs helikopterregelverk Hofo.
Ap vedtok å gå imot EUs helikopterregelverk Hofo.

lørdag 22. april 2017

Arbeiderpartiets landsmøte sier nei til EUs helikopterregelverk Hofo. – Vi er veldig fornøyd med vedtaket, fordi Hofo vil svekke norsk helikoptersikkerhet hvis det blir innført, sier Henrik Solvorn Fjeldsbø, som leder Industri Energis helikopterutvalg.

Aps landsmøte vedtok lørdag å gå imot implementering av EU-regelverket Hofo på norsk sokkel. LO-sekretær og stortingsvararepresentant Øystein Hansen satt i redaksjonskomiteen og sikret saken der.

– Dette er en seier for tryggheten og sikkerheten for dem som må pendle til arbeidsplassen sin på norsk sokkel, sa han før vedtaket ble gjort lørdag ettermiddag.

Helikopterekspert Henrik Fjeldsbø i Industri Energi er svært fornøyd og sier det har stor betydning for helikoptersikkerheten på sokkelen at Hofo ikke blir innført på norsk sokkel.

– Dette er en sak vi har jobbet med i årevis og jeg er meget fornøyd med vedtaket på Aps landsmøte, sier han.

Fjeldsbø viser til at Industri Energi har hatt en rekke møter med politikere, blant annet stortingsrepresentanter fra Arbeiderpartiet om saken. – Det er gledelig å se at disse møtene bidrar til at vi får et bra vedtak på Ap-landsmøtet, sier Fjeldsbø.

Vil møte samferdselsministeren

Like før jul skrev Industri Energi, sammen med ni andre forbund, brev til samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) og ba regjeringen la være å innføre Hofo på norsk sokkel.

– Vi har også bedt om møte med samferdselsministeren før regjeringen bestemmer seg for om den vil implementere det felleseuropeiske helikopterregelverket, sier Fjeldsbø.

Det er ventet at regjeringen vil bestemme seg i løpet av våren.

Ville stride mot norsk tankegang

Henrik Fjeldsbø påpeker at konsekvensutredningen av regelverksendringen, som ble utført av Safetec, på oppdrag fra Samferdselsdepartementet, mener flysikkerheten vil bli påvirket i negativ retning, hvis Hofo innføres.

– Regjeringen må ta innover seg at innfasing av Hofo-regelverket vil få negativ innvirkning på helikoptersikkerheten. Regjeringen kan ikke innføre noe som vil svekke sikkerheten. Det ville stride totalt mot norsk tankegang, sier Fjeldsbø.

-Galskap hvis EUs nye helikopterregelverk blir innført

 

 

Støtt oppropet mot Hofo

Det finnes en nettside med et opprop mot Hofo, «Nei til nytt felleseuropeisk regelverk for offshore helikopter!», som Industri Energi og en rekke andre forbund stiller seg bak. Henrik Fjeldsbø oppfordrerflest mulig folk om å gå inn på siden og signere oppropet.