Alle piler peker oppover for Elkem

Fremtiden ser lys ut for Elkem, og de ansatte ser positivt på på oppkjøpet av aksjene i REC Solar.
Fremtiden ser lys ut for Elkem, og de ansatte ser positivt på på oppkjøpet av aksjene i REC Solar.

tirsdag 19. mai 2015

-Det investeres hundrevis av millioner i Elkems verk, produksjonen øker, og markedet etterspør våre metallprodukter. Det gjelder både silisium, foundry og carbon, sier tillitsvalgt Einar Støfringshaug i Elkem.

Han er svært tilfreds med tingenes tilstand om dagen.

13.mai annonserte Elkem at de kjøper opp aksjene i REC Solar, for å skape en ledende integrert internasjonal solaktør. REC har rundt 1800 ansatte verden over, og inntekter på 803 millioner dollar i 2014. I en pressemelding sier administrerende direktør Helge Aasen følgende:

«De to selskapene har tette forretningsmessige bånd, god strategisk kobling, og deler forretningskultur».

Ansatte

-Hvordan ser de ansatte på dette oppkjøpet?

-Det ser vi meget positivt på. REC Solar har vært en stor kunde av oss, og et tettere samarbeid vil skape positive ringvirkninger for Elkem Solar i Kristiansand, sier Støfringshaug.

De ansatte er positivt overrasket over det som har skjedd de siste årene.

-Det er bare å si det som det er. Etter at China Blue Star overtok Elkem fra Orkla, har pilen bare pekt en vei, og det er oppover. Vi opplever en langsiktig tankegang når det gjelder eierskapet, noe som kommer alle våre verk til gode. De signalene vi har fått, er at man fortsatt skal øke investeringstakten i Norge. Da vi var eid av Orkla, var det liten vilje til å satse og investere. Det var mer snakk om å se på salgsmuligheter, sier han.

Drahjelp

I likhet med store deler av fastlandsindustrien, har Elkem fått drahjelp av en svak norsk krone og lave renter.

-En av årsakene til at jeg også er optimistisk med tanke på fremtiden, er at markedene i Europa ennå ikke er friskmeldt. Europa trenger metall, og vi er godt posisjonert til å være med når etterspørselen etter metall tar seg mer opp igjen, sier Einar Støfringshaug.

Elkem har rundt 2100 ansatte på sine fem verk i Norge med hovedkontor i Oslo. Driftsinntektene til Elkem var for 2014 på 8,3 milliarder kroner.