70-80 nye arbeidsplasser i Elkem Solar på Herøya

mandag 7. september 2015

-Det ser lovende ut. For oss i Elkem Solar er det flott at det blir produksjon i deler av lokalene til gamle REC på Herøya, sier hovedtillitsvalgt Terje Andre Hanssen i Elkem Solar i Kristiansand.

Hvis alt går som planlagt, vil det etter hvert komme 70-80 nye arbeidsplasser på Herøya. Målet er å starte opp drift allerede i første halvår 2016.

-Det er klart at det er en del arbeid som må gjøres fremover. Blant annet må ovnene bygges om til samme type som i fabrikken i Singapore, sier Hansen.

Nestleder Frode Alfheim sier at dette er gledelige nyheter.

-Vi trenger nye, solide industriarbeidsplasser på Herøya, sier han.

Grønn omstilling

Elkem Solar ble nylig enig med konkursboet etter REC om å overta deler av REC-fabrikken på Herøya for å starte ny produksjon innen solenergi.

Til E24 sier administrerende direktør Inge Grubben-Strømsnes i Elkem Solar at dette er grønn omstilling i praksis.

Vi starter opp igjen industriproduksjon i tomme lokaler, utvikler fornybar-teknologi, og skaper 70-80 nye arbeidsplasser, sier han.

Trenger velvilje

Strømsnes understreker at Elkem Solar trenger velvilje og innsats fra både lokale og nasjonale myndigheter for å realisere prosjektet.

-Dette er et stort prosjekt med betydelig risiko, og anlegget må oppgraderes for flere hundre millioner kroner. Vi trenger politikere som forstår og verdsetter betydningen av norsk industri. Vi trenger også hjelp fra virkemiddelapparatet, sier han.